Δημήτριος Μίσσιος - 6942202514
Τηλεφωνικές παραγγελίες 6942202514 -  Δωρεάν Μεταφορικά !
Άρθρα για υγιεινή ζωή

Face Yoga: Έξι ασκήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

 

Face Yoga: Έξι ασκήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

Article header for a PM article in MyHl

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας είναι να χτίσετε μυς, αλλά τι γίνεται με τους μύες του προσώπου σας; Το πρόσωπο περιέχει πάνω από 40 μεμονωμένους μύες και τους χρησιμοποιούμε καθημερινά για να δημιουργήσουμε εκφράσεις του προσώπου και να μασήσουμε. Αλλά όταν πρόκειται για ενδυνάμωση και τόνωση, τα χέρια, τα πόδια, οι κοιλιακοί και οι γλουτιαίοι είναι συνήθως οι ομάδες μυών που πηγαίνουν προς τα έξω και όχι το πρόσωπό σας.

Αν θέλετε να βελτιώσετε την όψη του δέρματός σας, η πρώτη γραμμή άμυνάς σας είναι μια καλή δίαιτα που συνοδεύεται από μια καλή ρουτίνα περιποίησης. Ωστόσο, τα προϊόντα περιποίησης δεν θα τονώσουν τους μύες σας. Η άσκησή τους μπορεί. Μελέτες δείχνουν ότι 30 λεπτά ασκήσεων προσώπου κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα πληρέστερα μάγουλα και πιο νεανική εμφάνιση. Γνωστές και ως γιόγκα προσώπου, αυτές οι ασκήσεις ξεπερνούν το βάθος του δέρματος και στοχεύουν σε συγκεκριμένους μύες του προσώπου. Δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να προκύψουν ακόμη νέες πληροφορίες.

 

Asset used for a skincare article on MyHl

 

Face Yoga: Έξι ασκήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε
Είτε θέλετε να τονώσετε και να δυναμώσετε τους μύες στο πρόσωπό σας είτε απλά να απελευθερώσετε κάποια ένταση, εδώ είναι έξι ασκήσεις προσώπου που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και της φυσικής σας κατάστασης.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι καλά καθαρισμένο και ενυδατωμένο πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στη μυϊκή εργασία που πρόκειται να κάνετε.

Τέντωμα λαιμού
Απελευθερώστε την ένταση από το λαιμό και το σαγόνι σας με αυτό το απαλό τέντωμα.

  1. Χαλαρώνοντας τους ώμους, μετακινήστε το πηγούνι σας προς τη μία πλευρά, ελαφρώς προς τα πάνω σε γωνία 45 μοιρών.
  2. Σφίξτε τα χείλη σας σε ένα φιλί.
  3. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα, θυμηθείτε να αναπνέετε καθ’ όλη τη διάρκεια.
  4. Αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε.
  5. Επαναλάβετε και τις δύο πλευρές δύο φορές για συνολικά 30 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά.

Κύκλοι ματιών
Αυτή η άσκηση μπορεί να ανακουφίσει το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ελαφριά πίεση.

  1. Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο εσωτερικό των φρυδιών σας.
  2. Χτυπήστε απαλά τα δάχτυλά σας προς το εξωτερικό μέρος των φρυδιών σας.
  3. Πιέστε στους κροτάφους σας για λίγα δευτερόλεπτα.
  4. Συνεχίστε να χτυπάτε πάνω από τα ζυγωματικά σας στην εσωτερική γωνία των ματιών σας.
  5. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.

Πιο απαλό φρύδι
Αυτή η άσκηση χαλαρώνει τον μεγάλο μυ στο μέτωπό σας, ο οποίος όταν συστέλλεται μπορεί να δημιουργήσει γραμμές και εκφράσεις άγχους.

  1. Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο κέντρο του μετώπου σας, στραμμένα προς τα μέσα.
  2. Πιέστε απαλά τα δάχτυλά σας στο μέτωπό σας καθώς μετακινείτε τα δάχτυλά σας προς τους κροτάφους σας.
  3. Αφήστε τα δάχτυλά σας.
  4. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.

Ανυψωτικό
μάγουλων Ανυψώστε τα μάγουλά σας με αυτή την απλή άσκηση.

  1. Ανοίξτε το στόμα σας και σχηματίστε ένα Ο, τοποθετώντας το πάνω χείλος σας πάνω από τα δόντια.
  2. Χαμογελάστε για να σηκώσετε τους μύες των μάγουλων προς τα πάνω και μετά τοποθετήστε τα δάχτυλά σας ελαφρά στο πάνω μέρος των μάγουλων.
  3. Απελευθερώστε τους μύες των μάγουλων για να τους χαμηλώσετε και ανασηκώστε τους πίσω. Επαναλαμβάνω.

Chin Sculptor
Αυτή η κίνηση μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε και να τονώσετε τους μύες κάτω από το πηγούνι σας.

  1. Τοποθετήστε δύο δάχτυλα κάτω από το πηγούνι σας, περάστε το κόκκαλο του πηγουνιού στην μαλακή περιοχή κάτω από τη γλώσσα σας και πιέστε απαλά προς τα πάνω.
  2. Πάρτε τη γλώσσα σας και σπρώξτε την στην οροφή του στόματός σας. (Θα νιώσετε μια μυϊκή σύσπαση στα δάχτυλά σας.)
  3. Επαναλάβετε 10-20 φορές με τη γλώσσα σας.

Lion’s Breath
Χαλαρώστε τους μυς του προσώπου σας με αυτήν την άσκηση αναπνοής γιόγκα.

  1. Από καθιστή θέση, σκύψτε προς τα εμπρός για να στερεώσετε τα χέρια σας στα γόνατά σας ή στο πάτωμα.
  2. Εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας.
  3. Ανοίξτε το στόμα σας διάπλατα, τεντώστε τη γλώσσα σας και τεντώστε τη γλώσσα σας προς το πηγούνι σας.
  4. Εκπνεύστε με δύναμη την αναπνοή σας κατά μήκος της βάσης της γλώσσας σας ενώ κάνετε έναν ήχο “χα”.
  5. Χαλαρώστε και αναπνεύστε κανονικά.
  6. Επαναλάβετε έως και 7 φορές.
  7. Αναπνεύστε βαθιά για 1 έως 3 λεπτά.

Λυγίστε τους μύες (περιποίησης του δέρματος)
Ενώ η πρακτική της γιόγκα προσώπου ή οι ασκήσεις προσώπου μπορεί να έχουν κάποια οφέλη, η φροντίδα του δέρματός σας είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τη συνολική υγεία και εμφάνιση του δέρματος σας. Εδώ είναι πέντε συμβουλές που μπορείτε να εξασκείτε κάθε μέρα.

Τρώτε πρωτεΐνη
Ορισμένες μελέτες* υποδεικνύουν ότι μια δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνη, κατά τη διάρκεια πολλών μηνών, μπορεί να προκαλέσει απώλεια του τόνου του δέρματος. Το δέρμα σας μπορεί να αρχίσει να πέφτει και να ζαρώνει. Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την επισκευή των ιστών και την κατασκευή νέου ιστού. Τα κύτταρα χρειάζονται πρωτεΐνη για να διατηρηθούν και το σώμα χρησιμοποιεί πρωτεΐνη για να «αντικαταστήσει» τα φθαρμένα ή νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η συμπερίληψη πρωτεϊνών στη διατροφή σας από πηγές όπως το κοτόπουλο, το κρέας, το ψάρι, η σόγια ή το τόφου θα σας βοηθήσει να λύσετε αυτήν την ανησυχία. Τα σέικ πρωτεΐνης είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για κατανάλωση πρωτεΐνης.

Φοράτε αντηλιακό
Εφαρμόστε αντηλιακό καθημερινά, ακόμα κι αν έχει συννεφιά, επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) του ήλιου φτάνει στη γη ανεξάρτητα από την κάλυψη των νεφών. Όταν αγοράζετε αντηλιακά προϊόντα, αναζητάτε πάντα την «προστασία ευρέος φάσματος» στην ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε από τις ακτίνες UVA και UVB. Θυμηθείτε επίσης να μην μένετε πολύ καιρό έξω στον ήλιο.

Μείνετε ενυδατωμένοι Η
ενυδάτωση είναι σημαντική για το δέρμα σας. Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι, το δέρμα ωφελείται πολύ και τα κύτταρα φαίνονται πιο παχουλά. Εάν ασκείστε τακτικά ή ζείτε σε ζεστό κλίμα, είναι απαραίτητο να φροντίζετε περισσότερο τις ανάγκες ενυδάτωσης του σώματός σας.

Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα κάθε μέρα Οι
ενυδατικές κρέμες και οι κρέμες σώματος είναι υπέροχες για το δέρμα. Αφιερώνοντας μόνο ένα λεπτό κάθε μέρα για να αναπληρώσετε το δέρμα με την απαραίτητη υγρασία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση και την αίσθηση του.

Κοιμηθείτε καλά τη νύχτα
Υπάρχει ένας λόγος που τον αποκαλούν «ύπνο ομορφιάς». Είναι ό,τι πιο κοντινό στην πηγή της νιότης. Όταν είμαστε κουρασμένοι, το δέρμα μας φαίνεται κουρασμένο. Μπορεί να φαίνεται αφυδατωμένο και να χάσει τη νεανική του λάμψη. Ο ύπνος χαλαρώνει επίσης τους μύες του προσώπου μας, ανανεώνει το δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Ένας καλός βραδινός ύπνος μας επιτρέπει επίσης να ξυπνάμε νιώθοντας ανανεωμένοι.

*Σπουδές:

  • Cao, C., Xiao, Z., Wu, Y., & Ge, C. (2020). Διατροφή και γήρανση του δέρματος-Από την οπτική γωνία της διατροφής. Nutrients ,  12 (3), 870.https://doi.org/10.3390/nu12030870