Άρθρα για υγιεινή ζωή, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Online οδηγός: 15 λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να χάσετε βάρος!!!

Εάν έχετε αποφασίσει να κάνετε δίαιτα, η πρωτοβουλία είναι καλή, αλλά πριν ξεκινήσετε πρέπει να καταλάβετε ποιες είναι οι ασαφείς ιδέες που κινδυνεύουν να αποτύχουν το έργο σας, παρά την καλή θέληση.
Για να χάσουν βάρος γρήγορα, πολλοί θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα και συχνά γίνονται χοντρά λάθη που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία.
Αν και οι ειδικοί συνιστούν αργή αλλά σταθερή απώλεια βάρους, είναι ακόμα δυνατό να χάσετε βάρος γρήγορα και να παραμείνετε υγιείς με μερικά μικρά βήματα.
Μεταξύ αυτών έχουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πίνουμε άφθονο νερό και κυρίως άσκηση για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό.
1 – Ξεπεράστε με ελαφριά τρόφιμα
Σήμερα η αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων με μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά, αλλά μην νομίζετε ότι μπορείτε να τα φάτε σε απεριόριστες ποσότητες.
Το χαμηλό σε λιπαρά δεν σημαίνει καμία θερμίδα: και, εάν οι ποσότητες είναι υπερβολικές, στο τέλος δεν αθροίζεται και η ζυγαριά ανεβαίνει.
Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες, σκεφτείτε πόσα λίπη και θερμίδες περιέχει ένα ελαφρύ προϊόν και στη συνέχεια προσθέστε το στο καθημερινό σας μενού αντί για άλλα παρόμοια τρόφιμα (μια ελαφριά μοτσαρέλα μπορεί να αντικαταστήσει μια “κανονική” μοτσαρέλα).
Αποφύγετε να τρώτε πουτίγκες, κρέμες, μους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, παίρνοντας τη δικαιολογία ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά και ως εκ τούτου δεν μπορούν να βλάψουν τη διατροφή σας.
2 – Περιμένετε τελειότητα
Το να πιστεύετε ότι μπορείτε να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα χωρίς να παραδεχτείτε το παραμικρό λάθος δεν είναι μόνο εξωπραγματικό, αλλά και πολύ αγχωτικό. Ο κίνδυνος είναι να νιώσετε τόσο ακινητοποιημένοι στο πρώτο λάθος, να εγκαταλείψετε εντελώς τη δίαιτα.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε ότι το αμάρτημα της λαιμαργίας προκαλεί παράλογη συμπεριφορά, προσπαθώντας αντίθετα να το θεωρήσουμε μόνο ως ατύχημα, το οποίο μπορεί να ανακτηθεί απλά ελέγχοντας τι θα φάει στο επόμενο γεύμα.
Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι η περίοδος διατροφής δεν είναι μια δοκιμασία βούλησης, αλλά ένας δρόμος, μερικές φορές δύσκολος, για να μάθετε να τρώτε καλύτερα, επιδίδοντας επίσης σε αυτό που σας αρέσει, αλλά με κριτήρια.
3 – Πείτε σε όλους ότι είστε σε δίαιτα
Η οικογένεια και οι φίλοι είναι συχνά οι λιγότερο πιθανό να προσφέρουν βοήθεια όταν παίρνουν την απόφαση να κάνουν δίαιτα.
Μερικές φορές επειδή είναι ανήσυχοι, μερικές φορές επειδή είναι νευρικοί ή, ακόμη χειρότερα, ζηλεύουν, ή απλά επειδή φοβούνται την αλλαγή.
Το γεγονός είναι ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια ολόκληρη σειρά συμπεριφορών που μπορούν να θέσουν τα προγράμματα σας σε κίνδυνο.
Επιπλέον, όλοι έχουν προσπαθήσει να κάνουν δίαιτα τουλάχιστον μία φορά και είναι έτοιμοι να δώσουν συμβουλές που συχνά καταλήγουν να μπερδεύουν το μυαλό σας.
Καλύτερα, επομένως, να μην μιλήσετε για τις προθέσεις σας και να ξεκινήσετε με μικρές, σχεδόν μη αντιληπτές αλλαγές (συνταγές με λιγότερα λιπαρά, λίγο πιο προσεκτικές δαπάνες), για να αξιολογήσετε την αντίδραση της οικογένειας και των φίλων, στη συνέχεια να αποφασίσετε πώς και πότε θα τους ενημερώσετε πώς πολύ είσαι. πράξη.
4 – Πιείτε λίγο νερό
Όσοι βρίσκονται σε δίαιτα πρέπει να πίνουν ακόμη περισσότερο από το συνηθισμένο, φτάνοντας τουλάχιστον ενάμισι λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό την ημέρα: αυτό προάγει τη διούρηση, βοηθά στη ρύθμιση του εντέρου και αποβάλλει τα απόβλητα και τις τοξίνες.
Μην ανησυχείτε, ωστόσο: το νερό, ακόμα κι αν είναι αφρώδες, μεθυσμένο με ένα γεύμα δεν σας παχαίνει. στο όριο κινδυνεύει να διαστέλλει το στομάχι.
Το πρόβλημα αντιπροσωπεύεται, ωστόσο, από γλυκά ανθρακούχα ποτά, τα οποία πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά εάν θέλετε να χάσετε βάρος, επειδή είναι πλούσια σε κενές θερμίδες, οι οποίες σας παχαίνουν μόνο χωρίς να παρέχουν θρεπτικά συστατικά στο σώμα.
5 – Φάτε μπροστά στην τηλεόραση
Εάν έχετε αποφασίσει να ελέγξετε πόσο τρώτε, πρέπει να αποφύγετε κάθε περίσταση που σας οδηγεί να καταναλώνετε το φαγητό σας με απουσία.
Το να τρώτε μπροστά στην τηλεόραση, στον καναπέ, να κάθεστε στον υπολογιστή ή στο αυτοκίνητο είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει για να το παρακάνετε χωρίς καν να το καταλάβετε.
Η εντύπωση, στην πραγματικότητα, είναι αυτή του απλού σνακ. Έτσι, μόλις τελειώσετε, θα πεινάσετε ξανά και θα επιστρέψετε στο φαγητό.
Επιπλέον, το φαγητό σε αυτές τις συνθήκες τείνει να επιλέγει πρακτικά τρόφιμα, όπως σνακ, γλυκά, σάντουιτς, τα οποία είναι γενικά υψηλά σε λιπαρά και θερμίδες.
Επομένως, πάντα και μόνο τρώτε καθισμένοι στο τραπέζι, στρώντας το τραπέζι προσεκτικά, έτσι ώστε η στιγμή του φαγητού να αντιπροσωπεύει ένα ευχάριστο και ειρηνικό διάλειμμα.
6 – Εξαλείψτε εντελώς τα ζυμαρικά και το ρύζι
Η σκέψη ότι οι υδατάνθρακες σε παχαίνουν και ως εκ τούτου πρέπει να αφαιρούνται όταν είσαι σε δίαιτα είναι μια πολύ διαδεδομένη πεποίθηση, αλλά εντελώς λάθος. Επειδή το σώμα χρειάζεται την ενέργεια των υδατανθράκων για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα: ελλείψει σακχάρων, το σώμα χρησιμοποιεί πρωτεΐνες και λίπη, με κίνδυνο απώλειας βάρους, αλλά και μυς και παράγει μια σειρά ουσιών αποβλήτων που δημιουργούν μια γενική κατάσταση της μέθης.
Επιπλέον, τα ζυμαρικά και το ρύζι δεν είναι σε καμία περίπτωση πιο θερμιδικά από άλλα τρόφιμα: είναι σημαντικό να τα καρυκεύουμε ελαφρά, αποφεύγοντας τις περίτεχνες σάλτσες πλούσιες σε λιπαρά και προτιμώντας καρυκεύματα με βάση λαχανικά, μαγειρεμένα ή ωμά και ακατέργαστο λάδι.
7 – Φάτε ένα μεγάλο γεύμα
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι για να παραμείνετε αδύνατοι είναι καλό να τρώτε πέντε φορές την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων δύο μεσημεριανών και μεσημεριανών σνακ μαζί με τα τρία κύρια γεύματα.
Με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο σακχάρου στο αίμα διατηρείται σταθερό, αποφεύγοντας πτώσεις της γλυκόζης (σάκχαρα), οι οποίες γενικά οδηγούν στο να ρίχνετε τον εαυτό σας στο φαγητό. Η συχνή κατανάλωση τροφής ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα το οποίο καίει θερμίδες για να λειτουργήσει.
Τα σνακ πρέπει να επιλέγονται με σύνεση, εστιάζοντας σε ελαφριά τρόφιμα για να μην παρακάνετε τις θερμίδες: γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αποβουτυρωμένο γάλα, παξιμάδια, χυμούς, τσάι με λίγη ζάχαρη.
8 – Δώστε στον εαυτό σας κάτι περισσότερο, σκεφτείτε να το πετάξετε στο γυμναστήριο
Όταν αποφασίζετε να ρίξετε τη ζυγαριά, είναι επίσης σημαντικό να ασκηθείτε η οποία, ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό, βοηθά στην καύση θερμίδων. Αλλά το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή στην πισίνα δεν πρέπει να γίνει δικαιολογία για να φάτε περισσότερο: οι θερμίδες που καίγονται σε μια ώρα αεροβικής ή τένις (περίπου 250) είναι χαμηλότερες από αυτές που συσσωρεύονται τρώγοντας ένα πιάτο ζυμαρικά με σάλτσα ή μια φέτα. του γλυκού.
9 – Παράλειψη γευμάτων
Έχετε υπερβάλει στο τραπέζι και σκέφτεστε να το αναπληρώσετε παραλείποντας το επόμενο γεύμα; Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος: αποφεύγοντας το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο σημαίνει ότι βρίσκεστε στα μέσα του πρωινού ή, χειρότερα, στη μέση της νύχτας με μια υπερβολική πείνα, η οποία πρέπει να κατευναστεί με μια σημαντική δόση φαγητού.
Η στέρηση, λοιπόν, οδηγεί συχνά στην επιθυμία για αποζημίωση, η οποία εξαντλείται με τα τρόφιμα που σας αρέσουν περισσότερο και τα οποία, γενικά, είναι τα πιο λαίμαργα και πλούσια σε θερμίδες. Καλύτερα, μετά από κάποια υπερβολή, να το αναπληρώσετε καταναλώνοντας μόνο ένα πιάτο στο επόμενο γεύμα, το οποίο μπορεί να είναι ένα ωραίο πιάτο σούπας, μια μικτή σαλάτα, ένα μπολ με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, συνοδεύοντας τα πάντα με ένα φλιτζάνι άγλυκο πράσινο τσάι.
10 – Ζυγίστε τον εαυτό σας κάθε μέρα
Η συνεχής ανησυχία για την κλίμακα μπορεί να είναι κακή όταν είστε σε δίαιτα. Το βάρος, στην πραγματικότητα, επηρεάζεται από παράγοντες που δεν εξαρτώνται μόνο από το τι τρώτε (απλά σκεφτείτε τις παραλλαγές λόγω του εμμηνορροϊκού κύκλου) και παρατηρήστε ότι η βελόνα της ζυγαριάς δεν κατεβαίνει ή, χειρότερα, ανεβαίνει κατά μερικά εκατόγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε αποθάρρυνση και να εγκαταλείψει τη διατροφή.
Ζυγίστε τον εαυτό σας όταν ξεκινάτε τη δίαιτα και κάντε το ξανά μόνο μία φορά την εβδομάδα με άδειο στομάχι και με τα ίδια ρούχα. Αξιολογήστε τα αποτελέσματα μόνο μετά από ένα μήνα: οι βελτιώσεις που λαμβάνονται θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε.
11 – Γεμίστε το ντουλάπι στο σπίτι
Η παραμονή σε δίαιτα απαιτεί θέληση και είναι σαφές ότι, βλέποντας ένα φορτίο δελεαστικών τροφίμων στο ψυγείο, η αντίσταση γίνεται πιο δύσκολη. Καλύτερα να κάνετε τον αντίθετο ελιγμό: μόλις αποφασίσετε να ακολουθήσετε δίαιτα, καθαρίστε το ντουλάπι εξαλείφοντας επικίνδυνα τρόφιμα, όπως σοκολάτα, καραμέλες, σνακ, λιπαρά τυριά (μπορείτε να τα δώσετε όλα): μη βρίσκοντάς τα θα έχει λιγότερες πιθανότητες να ενδώσει στον πειρασμό.
Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με ό, τι χρειάζεστε για τη δίαιτα, αγοράστε το και τοποθετήστε το σε απλή θέα στο ψυγείο και στα ντουλάπια. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε λαχανικά, όπως καρότα, μάραθο, πιπεριές, σέλινο: κομμένα σε λωρίδες, θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την ξαφνική πείνα με λίγες θερμίδες.
12 – Απλώς πιείτε καφέ το πρωί
Το πρωινό είναι ένα γεύμα μεγάλης σημασίας στο σχέδιο μιας ισορροπημένης διατροφής: μόνο με σωστή διατροφή το πρωί μπορείτε να γεμίσετε με την απαραίτητη ενέργεια για να φτάσετε στο μεσημεριανό χωρίς να ενδώσετε σε πείνα, που οδηγούν σε συνεχή κατανάλωση μεταξύ των γευμάτων Το Το
Επιπλέον, οι θερμίδες που εισάγονται με το πρωινό απορρίπτονται πιο εύκολα: είναι συνεπώς δυνατό να επιδοθείτε σε κάτι περισσότερο (πάντα εντός των ορίων του λογικού) χωρίς τον κίνδυνο αύξησης του βάρους. Οι σωστές επιλογές για το πρωί είναι οι πρωτεΐνες που παρέχει το γιαούρτι και το γάλα χαμηλών λιπαρών, οι υδατάνθρακες των παξιμαδιών, τα δημητριακά, το μούσλι και τα ξηρά μπισκότα, τα σάκχαρα φρούτων, χυμών, μέλι και μαρμελάδα.
13 – Άφθονο με φρούτα
Το να πιστεύεις ότι τα φρούτα δεν παχαίνουν και ότι μπορείς να φας πολλά από αυτά σίγουρα δεν σε βοηθά να χάσεις βάρος. Πέρα από το νερό, το οποίο δεν έχει θερμίδες, όλα τα τρόφιμα είναι θερμιδικά και, καταναλώνοντάς τα υπερβολικά, κινδυνεύετε να πάρετε βάρος.
Μεταξύ των φρούτων, πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες διακρίσεις: υπάρχουν πολύ ζαχαρούχα φρούτα, όπως σταφύλια, μπανάνες, αβοκάντο, αχλάδια, μάνγκο, τα οποία παρέχουν έναν καλό αριθμό θερμίδων και πρέπει να καταναλώνονται προσεκτικά, και άλλα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως ως καρπούζι, πεπόνι, φράουλες, βερίκοκα, που είναι πιο ελαφριές επιλογές.
Όταν είστε σε δίαιτα, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αποξηραμένων φρούτων, ενός πραγματικού συμπυκνώματος σακχάρων, λιπών και, επομένως, θερμίδων.
14 – Ακολουθήστε ένα καθεστώς πείνας για λίγες μόνο ημέρες
Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να τρώτε καλά, χωρίς στερήσεις αλλά χωρίς να υπερβάλλετε σε ποσότητες και να το κάνετε πάντα, όλο το χρόνο. Η λύση να μην τρώτε τίποτα για δύο ή τρεις ημέρες είναι απλώς μια δικαιολογία για να μην δεσμευτείτε. μια αυστηρή δίαιτα που ακολουθείται για μερικές ημέρες βάζει τη βελόνα στη ζυγαριά, αλλά αυτό που χάνεται δεν είναι λίπος, αλλά νερό και άπαχη μάζα, δηλαδή μυς.
Το αποτέλεσμα? Το βάρος ανακτάται και συχνά με ενδιαφέρον, καθώς οι περιορισμοί οδηγούν σε υπερβολική τροφή. Καλύτερα να μειώσετε την ποσότητα αυτού που τρώτε, διατηρώντας τη δέσμευση να χάσετε βάρος πιο αργά, αλλά φροντίστε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.
15 – Αντικαταστήστε το ψωμί
Αυτές οι εναλλακτικές είναι σίγουρα ελαφρύτερες σε συνοχή, αλλά έχουν περίπου διπλάσιες θερμίδες από το ψωμί και καταλήγουν να ζυγίζουν περισσότερο στον ημερήσιο υπολογισμό των θερμίδων. Στην πραγματικότητα, τα ξηρά αρτοσκευάσματα έχουν χάσει το νερό στο οποίο είναι πλούσιο το ψωμί και, για το ίδιο βάρος, περιέχουν περισσότερο άμυλο. συχνά εμπλουτίζονται με λίπη που δεν υπάρχουν στο συνηθισμένο ψωμί.
Στη συνέχεια, υπάρχει ένας άλλος λόγος για να τα αποφύγετε: όντας στεγνά, δεν χορταίνουν πολύ και ως εκ τούτου σας ενθαρρύνουν να φάτε περισσότερο. Είναι καλό, επομένως, να έχετε μια προμήθεια φρέσκου ψωμιού, ακόμα κι αν είναι ευκολότερο να κρατήσετε κράκερ και κριτσίνια στο ντουλάπι έτοιμα για φαγητό σε κάθε περίσταση.
ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ:
Η συνέπεια, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή είναι πιο αποτελεσματική από τη νηστεία
Εάν πιστεύετε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για εσάς, μοιραστείτε τον με τους φίλους σας. Παρακάτω θα βρείτε κουμπιά για κοινή χρήση στο διαδίκτυο.