Herbalife Nutrition, Άρθρα για υγιεινή ζωή, Συνταγές, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Έξι Στοιχεία για τα Πρωτεϊνούχα Ροφήματα που Πρέπει να Γνωρίζετε!!!

Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που θέλουν να χάσουν βάρος ή να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες καταφεύγουν στα πρωτεϊνούχα ροφήματα. Αλλά, παρόλη την αυξανόμενη δημοτικότητά τους και αποδοχή ως μία βολική πηγή διατροφής, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες, μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτής της τάξης των λειτουργικών τροφίμων.

Ως ειδικός στην διατροφή, με εξειδίκευση στην παχυσαρκία και μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Διατροφής της Herbalife, θα ήθελα να απαντήσω τις έξι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα πρωτεϊνούχα ροφήματα.

1. Τί είναι ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα;
Ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα είναι ένα ρόφημα που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο γεύματος για ένα ή και περισσότερα καθημερινά γεύματα, αλλά δεν συνιστάται για πλήρη υποκατάσταση διατροφής. Αυτά τα ροφήματα λειτουργούν μειώνοντας το μέγεθος της μερίδας, και κατά συνέπεια την πρόσληψη θερμίδων, ενώ παράλληλα παρέχουν εξαιρετική διατροφική ισορροπία και κορεσμό.

2. Δουλεύουν στην πραγματικότητα τα πρωτεϊνούχα ροφήματα;
Ναι. Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα έχουν αναπτυχθεί επιστημονικά για να παρέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που θα λαμβάνατε τυπικά από ένα μέσο γεύμα, αλλά με λιγότερες θερμίδες.

Για παράδειγμα, ένα τυπικό πρωινό, προσδίδει γύρω στις 550 θερμίδες ενώ ένα ρόφημα (φτιαγμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας), παρέχει περίπου 200 (190 θερμίδες για τα ροφήματα Formula 1 της Herbalife με 250 ml άπαχο γάλα). Οπότε εξοικονομείτε περίπου 350 θερμίδες ανά γεύμα και παίρνετε εξαιρετική ισορροπία μικροθρεπτικών (βιταμίνες και μέταλλα) και μακροθρεπτικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, υγιεινά λιπαρά) στοιχείων. Επίσης έχετε πολλές επιλογές γεύσης και τη δυνατότητα να προσθέσετε φρούτα, μπαχαρικά και άλλα υγιεινά συστατικά για να δημιουργήσετε μία ατελείωτη ποικιλία συνταγών.

Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι επίσης πρακτικά και βολικά. Είναι η τέλεια λύση διατροφής για τον φρενήρη ρυθμό ζωής του 21ου αιώνα. Μπορείτε να πιείτε το ρόφημά σας στο γραφείο, στο σχολείο, στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας ή σε ένα κλαμπ Herbalife. Τέτοια κλαμπ υπάρχουν σε πάνω από 90 χώρες όπου λειτουργεί ή Herbalife.

Αλλά να θυμάστε ότι για να δουλέψουν τα ροφήματα, η διατροφική ισορροπία και η περιορισμένη λήψη θερμίδων παίζουν αποφασιστικό ρόλο. Θα εξαρτηθεί από την πρόσληψη λαχανικών και φρούτων σας, την καταλληλότητα των γευμάτων σας, τον έλεγχο του στρες σας, την ποιότητα του ύπνου σας και τις συνήθειες γυμναστικής σας. Ένα υγιεινός και δραστήριος τρόπος ζωής σας οδηγεί σε αποτελέσματα.

3. Υπάρχουν αρνητικές συνέπειες από την κατανάλωση πρωτεϊνούχων ροφημάτων;
Όχι, τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι ασφαλή και υγιεινά όταν καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα τους. Επιστημονικά έγγραφα (μελέτες πάνω στα πρωτεϊνούχα ροφήματα γενικά, όχι συγκεκριμένα στα προϊόντα της Herbalife) επιβεβαιώνουν τα οφέλη αυτού του διατροφικού εργαλείου. Καταναλωτές από όλον τον κόσμο καταναλώνουν διάφορες γεύσεις του Θρεπτικού Πρωτεϊνούχου Ροφήματος της Herbalife, του κορυφαίου σε πωλήσεις προϊόντος της Herbalife, εδώ και 36 χρόνια

Τα πρωτεϊνούχα σέικ είναι εξαιρετικός συνδυασμός μακρο- και μίκροθρεπτικών στοιχείων και δεν περιέχουν καθόλου φάρμακα, ορμόνες ή διουρητικά. Ως πηγή θρεπτικών στοιχείων, οι υγιείς ενήλικες μπορούν να τα καταναλώνουν, αλλά τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες, οι μητέρες που θηλάζουν ή τα άτομα με θέματα υγείας θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν κάνουν αλλαγές στην διατροφή τους.

Στην δική μου επαγγελματική εμπειρία έχω δει ανθρώπους να καταναλώνουν πρωτεϊνούχα ροφήματα για πάνω από 30 χρόνια σε καθημερινή βάση και απολαμβάνουν τις ζωές τους πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.

4. Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή;
Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα αποτελούνται από τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε για ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα. Είναι σημαντικά εργαλεία για όσους έχουν περιορισμένες υγιεινές διατροφικές επιλογές στη διάθεσή τους ή περιστασιακά δεν έχουν χρόνο για να τρώνε σωστά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Εάν είστε άτομο που ασχολείται με τον αθλητισμό ή το fitness, μπορείτε να παίρνετε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε από ένα γευστικό πρωτεϊνούχο ρόφημα με λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι ένα συνηθισμένο γεύμα.

Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι επίσης αποτελεσματικό υποκατάστατο για γεύματα που είναι υψηλά σε θερμίδες, αλλά φτωχά σε θρεπτικά στοιχεία.

Ωστόσο, εάν ήδη τρώτε υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα χαμηλών θερμίδων μπορείτε να συνεχίσετε με τον υγιεινό τρόπο ζωής σας και ίσως να μην χρειάζεστε να αντικαταστήσετε τα γεύματά σας για διατροφικούς μόνο λόγους. Αλλά εάν βρίσκεστε εκτός σπιτιού ή θέλετε ποικιλία στη διατροφή σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα ρόφημα ως μία γευστική, βολική, πρακτική και υγιεινή επιλογή.

5. Μπορούν τα πρωτεϊνούχα ροφήματα να καταναλώνονται κάθε μέρα;
Ναι. Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους θέλουν απλά να έχουν περισσότερες υγιεινές και βολικές επιλογές γευμάτων.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των πρωτεϊνούχων ροφημάτων είναι η πρακτικότητά του, είναι μία υγιεινή επιλογή για πολυάσχολους ανθρώπους. Στην μοντέρνα ζωή, οι άνθρωποι συχνά δεν έχουν τον χρόνο ή την ευκαιρία να τρώνε ένα προσχεδιασμένο ή υγιεινό γεύμα. Εάν έχετε αργήσει για τη δουλειά το πρωί ή είστε πολύ κουρασμένοι για να μαγειρέψετε το βράδυ, ένα πρωτεϊνούχο σέικ θα μπορούσε να είναι μία πολύ κατάλληλη λύση αφού είναι εύκολο, θρεπτικό και γρήγορο στην προετοιμασία.

6. Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι μόνο για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά;
Όχι. Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα δουλεύουν ως εξαιρετικό συμπλήρωμα σε άλλα στοιχεία μιας υγιεινής διατροφής και μπορούν επίσης να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης βάρους. Η συχνότητα που καταναλώνετε πρωτεϊνούχα ροφήματα θα σας οδηγήσει σε διαφορετικούς στόχους.

Για να χάσετε βάρος θα πρέπει να αντικαθιστάτε δύο από τα τρία γεύματα την ημέρα με ένα ρόφημα. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό έως ότου φτάσετε τον στόχο βάρους σας. Μετά, για να διατηρήσετε το βάρος σας, θα πρέπει να αντικαθιστάτε ένα γεύμα την ημέρα με ένα ρόφημα.

Εάν ο στόχος σας είναι αυξήσετε τους μυς και την άπαχη μυϊκή μάζα σας, θα πρέπει να τρώτε κανονικά και τρία υγιεινά και ισορροπημένα γεύματά σας και να προσθέσετε ένα ή δύο σέικ ως σνακ για να προσθέσετε έξτρα πρωτεΐνη στη δίαιτά σας. Φυσικά, το πρόγραμμα γυμναστικής σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία σας.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι ένα βολικό και πρακτικό εργαλείο και μια υγιεινή επιλογή τροφής για όσους θέλουν να αποκτήσουν την καλύτερη φόρμα που είχαν ποτέ και να νιώθουν καλά ενώ πορεύονται στις προκλήσεις της μοντέρνα ζωής.

****

Μεταφρασμένο άρθρο της Nataniel Viuniski, M.D. Μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διατροφής της Herbalife