Ειδήσεις

Τρώτε σωστά και κοιμηθείτε βαθιά

Ο ύπνος ανενόχλητος και ο ύπνος βαθύς το βράδυ πρέπει να είναι το απλούστερο και πιο φυσικό πράγμα. Αλλά η πολυάσχολη ζωή μας και τα ταραχώδη πρόγραμμά μας εμποδίζουν συχνά να τρώμε σωστά και οι κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν να αποτρέψουν τον υγιή βαθύ ύπνο.

Ο Luigi Gratton, MPH, Αντιπρόεδρος του Global Product Marketing, έχει μερικές συμβουλές για την καλή διατροφή και τον υγιεινό ύπνο.

“Όταν είμαστε απασχολημένοι, τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας από ό, τι πρέπει και στη συνέχεια περισσότερο το βράδυ, το οποίο είναι το αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνουμε”, λέει ο Luigi Gratton.

Ο Luigi Gratton συνιστά να γνωρίσετε πόσο ορισμένα τρόφιμα επηρεάζουν τα πρότυπα ύπνου μας. Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες τονώνουν την παραγωγή χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που μας κρατούν σε εγρήγορση και τα πλούσια γεύματα λίγο πριν τον ύπνο μπορούν να οδηγήσουν σε δυσπεψία και καούρα – ο τέλειος συνδυασμός για να σας κρατήσει ξύπνιο το βράδυ.

Τα γεύματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά υδατάνθρακες αφομοιώνονται ταχύτερα και διεγείρουν την παραγωγή άλλων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο – ουσίες που προάγουν τη χαλάρωση και μας κάνουν να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Ως εκ τούτου, για το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα, θα πρέπει να τρώτε πολλές πρωτεΐνες για να μείνετε ξύπνιοι και συγκεντρωμένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και να παίρνετε τους υδατάνθρακες για δείπνο.

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, τότε η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό, οπότε κάνοντας ένα φλιτζάνι καφέ πριν τον ύπνο δεν είναι πιθανώς πολύ έξυπνο. Η καφεΐνη και το αλκοόλ παρεμποδίζουν τις συνήθεις συνήθειες ύπνου. Μπορεί να κοιμηθείτε γρήγορα, αλλά όχι για πολύ. Γι ‘αυτό μόλις φτάσετε στη βαθιά φάση του ύπνου, η πιο αναζωογονητική φάση του ύπνου και η αίσθηση, ακόμη και με οκτώ ώρες ύπνου το πρωί, εξακολουθούν να εξαντλούνται. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα θα ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας λόγω της πλήρους κύστης, επειδή η καφεΐνη καθώς και το αλκοόλ έχουν αποτέλεσμα αφυδάτωσης.

Είτε απολαύσετε ένα μικρό σνακ κατά την ώρα του ύπνου εξαρτάται αποκλειστικά από τις συνήθειες σας. Εάν έχετε μόνο ένα μικρό, ελαφρύ (και νωρίς) δείπνο, ένα μικρό σνακ είναι καλό αν σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τις επιπλέον θερμίδες. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο όπως το γάλα και το γιαούρτι είναι μια καλή επιλογή καθώς το ασβέστιο βοηθά στη χαλάρωση των μυών.

Καλή διατροφή για έναν καλό, ανενόχλητο βαθύ ύπνο:

Τρώτε ελαφρά, ειδικά σαλάτα, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και φασόλια
Ένα μπολ σούπας φακής με μια σαλάτα και μερικά φρούτα για επιδόρπιο
Αν γνωρίζετε ότι η καφεΐνη σας κρατά ξύπνια, σταματήστε να πίνετε καφεϊνούχα ποτά 6 έως 8 ώρες πριν από τον ύπνο
Πίνετε μόνο μέτρια αλκοόλη για να αποφύγετε προβλήματα ύπνου
Πίνετε κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και μένετε πίσω μετά το δείπνο. Εάν χρειάζεστε να παίρνετε φάρμακα πριν από τον ύπνο, πάρτε πολύ λίγο νερό
Εάν θέλετε να έχετε ένα σνακ στο κρεβάτι, πάρτε ένα πλούσιο σε ασβέστιο σνακ για να τονωθεί η χαλάρωση των μυών
Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα είναι μια αρχαία συνταγή για την αϋπνία – και με καλό λόγο