Ειδήσεις

Πρόσληψη τροφής για την πρόσληψη ενέργειας

Έχετε προβλήματα με το κρεβάτι το πρωί, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς τον καφέ σας, χρειάζεστε ένα σνακ και μια λεμονάδα με πολλή ζάχαρη το απόγευμα για να πολεμήσετε στο χαμηλό και να συνεχίσετε … είναι αυτό γνωστό; Δουλεύουμε τόσο πολύ όπως ποτέ πριν: Συνδυάζουμε την εργασία, τις οικιακές εργασίες, τις σχέσεις, τις οικογενειακές και κοινωνικές δραστηριότητες – δεν είναι περίεργο που είμαστε εξαντλημένοι! Δεν είναι μόνο σημαντικό να κοιμάστε καλά τη νύχτα.

Η διατροφή μας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, ώστε το σώμα μας να πάρει δύναμη. Η επιλογή των σωστών τροφών μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα ενεργειακά μας επίπεδα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συχνά, όμως, ξεχνάμε να δώσουμε προσοχή σε μας στο καθημερινό άγχος.

Αντί για τους ανθυγιεινούς προμηθευτές γρήγορης ενέργειας όπως οι σοκολατένιες μπάρες,

10 τρόφιμα για περισσότερη ενέργεια.
– Πλιγούρι βρώμης είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, καθώς και βιταμίνες Β για περισσότερη ενέργεια.

Το μαγνήσιο παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή της απορροφούμενης τροφής σε ενέργεια και συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης.

Το πλιγούρι βρώμης έχει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, έτσι απελευθερώνει την ενέργεια στο σώμα πολύ αργά.

Δοκιμάστε δημητριακά, πλιγούρι βρώμης ή πλιγούρι βρώμης για ένα υγιεινό πρωινό ή για ένα υγιεινό σνακ.
Ξηροί καρποί – Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και βιταμίνες και περιέχουν πολλά μέταλλα και καλά λίπη.

Ως εκ τούτου, τα καρύδια είναι ένα μεγάλο σνακ.

Τα αμύγδαλα περιέχουν τα ορυκτά που απελευθερώνουν ενέργεια μαγνήσιο και ασβέστιο.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε κάλιο, ψευδάργυρο και ενέργεια απελευθερώνοντας σίδηρο, ενώ τα φιστίκια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, βοηθώντας το σώμα να απορροφήσει και να αποθηκεύσει την ενέργεια από τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας. Ό, τι κι αν επιλέξετε, προσέξτε να μην το παρακάνετε, καθώς τα καρύδια έχουν υψηλές θερμίδες και λίπος: μια μικρή χούφτα ή δύο κουταλιές της σούπας είναι το ιδανικό μέγεθος διατροφής.

Φρούτα – Τα φρούτα, συχνά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, είναι ιδανικά σαν ένα σνακ που συμπληρώνει την ενέργεια. Η βιταμίνη C εκτελεί σημαντικές λειτουργίες στο σώμα, π.χ. Για παράδειγμα, υποστηρίζει την απελευθέρωση ενέργειας από τα τρόφιμα και βοηθά στη μείωση της κόπωσης.

Τα πορτοκάλια και τα άλλα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Οι μπανάνες είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή επειδή περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες – το προτιμώμενο καύσιμο για ενέργεια από το σώμα και επειδή είναι πλούσιο σε κάλιο, ένα στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξη και αναγέννηση του σώματος Το σώμα είναι.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κακά φρούτα, θα πρέπει να πάρετε ένα ευρύ φάσμα για να τρώνε ποικίλη και με τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά για τη διατροφή.
Λαχανικά – Η μητέρα πάντα είπε: “Τρώτε τα λαχανικά, αυτό είναι καλό για σας”, και αυτό είναι αλήθεια!

Το μπρόκολο και το σπανάκι είναι πλούσιο σε σημαντικές για τον ενεργειακό εφοδιασμό του σιδήρου.

Τα σπαράγγια και τα λάχανα είναι όλα πολύ πλούσια σε ενέργεια τρόφιμα και επίσης γεμάτα από σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται το σώμα.

Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης μια καλή επιλογή επειδή περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες καθώς και βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την παροχή ενέργειας.
Δημητριακά ολικής αλέσεως : τρώτε αντί για λευκό ρύζι, άσπρο ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά δημητριακά ολικής αλέσεως για σταθερά υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Επεξεργασμένους υδατάνθρακες περιέχουν πολύ λίγο ινών και ιδιαίτερα επεξεργασμένα ενώ ανεπεξέργαστο υδατάνθρακες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, η οποία επιβραδύνει την απελευθέρωση σακχάρου από τους υδατάνθρακες και αποτρέπει τα κατά τα άλλα ξαφνικές απότομες διακυμάνσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και την ενέργεια.

Το Fiber γεμίζει επίσης το στομάχι, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια κορεσμού.

Το καστανό ρύζι και το ολικής αλέσεως ψωμί είναι καλοί προμηθευτές παντοθενικού οξέος (γνωστό και ως βιταμίνη Β5), το οποίο βοηθά το σώμα να εκχυλίσει θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή.
Ψάρια – Τα ψάρια είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, αλλά και πολλών βιταμινών και μετάλλων.

Τα οστρακοειδή, συμπεριλαμβανομένου του σολομού, του σκουμπριού, της πέστροφας, της ρέγγας, του φρέσκου τόνου και της σαρδέλας, περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β6, νιασίνης (Β3) και Β12, τα οποία είναι σημαντικά για τη μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια.

Τα ψάρια περιέχουν επίσης πολύ μαγνήσιο, ένα άλλο πολύ σημαντικό ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας.

Τα οστρακοειδή περιέχουν επίσης υγιή ωμέγα-3 λίπη που είναι καλά για την καρδιά.
Κόκκινο κόκκινο κρέας – Το κόκκινο κρέας είναι μερικές φορές στην κριτική, αλλά μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αναπληρώσει τις πρωτεΐνες και τα αποθέματα σιδήρου – και τα δύο είναι πολύ σημαντικά για την ενέργεια.

Ένα χαμηλό επίπεδο σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία λόγω ανεπάρκειας σιδήρου, τα κύρια συμπτώματα της οποίας είναι η κόπωση, ο λήθαργος και η γενική έλλειψη ενέργειας.

Το κρέας είναι επίσης ένας από τους κύριους προμηθευτές βιταμίνης Β12, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την απελευθέρωση ενέργειας από τη διατροφή μας.

Φασόλια και φακές – απελευθερώνουν ενέργεια αργά και είναι γεμάτες από ίνες που επιβραδύνουν την πέψη και έτσι συμβάλλουν στη σταθερή παροχή ενέργειας.

Τα νεφρά, οι φακές και τα λευκά φασόλια περιέχουν πολύ σίδηρο, ένα σημαντικό μέταλλο για τη διατήρηση ενός σταθερά υψηλού ενεργειακού επιπέδου.

Τα φασόλια και οι φακές δεν είναι καθόλου βαρετά, αλλά μπορούν να παρασκευαστούν ως κάρυ, σούπες και σαλάτες πολύ ποικίλες και πολύ γεμίζουν.

Αυγά – ένα από τα λίγα τρόφιμα που είναι γνωστά ως πλήρης πρωτεΐνη επειδή περιέχουν και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα – τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης στο σώμα.

Αυτά τα αμινοξέα είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση νέων μυών και την αναγέννηση των βλαβών των ιστών.

Ως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, τα αυγά αποτελούν μια μεγάλη πηγή ενέργειας και παρέχουν μακρόχρονη κορεσμό, καθώς απελευθερώνουν ενέργεια πολύ αργά.
Σκόρδο – Εάν τρώτε πολλά σκόρδα, ίσως να μην είστε πολύ δημοφιλείς λόγω του αρώματος, αλλά τα οφέλη για την υγεία του έχουν γίνει γνωστά εδώ και αιώνες.

Αυτό το ισχυρό φυτό μπορεί να μειώσει την κούραση και την αύξηση της ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να συμβάλλει σε μια υγιή καρδιά και στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα – και επιπλέον, πολλά πιάτα έχουν μεγάλη γεύση!