Herbalife Nutrition, Συνταγές

Ομελέτα με πρωτεΐνη σπανάκι

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς εργάζονται τώρα από το σπίτι, ένα πράγμα που έχουμε τώρα είναι περισσότερος χρόνος! Περισσότερος χρόνος το πρωί για να πάρετε ένα καθιστικό πρωινό που συνήθως θα χάνατε λόγω της πρωινής σας μετακίνησης. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γευστική και αποτελεί ένα τέλειο ελαφρύ γεύμα. Προσθέστε τα λαχανικά και την πρωτεΐνη σας για να δημιουργήσετε μια αλμυρή ομελέτα που θα θέλετε να τρώτε ξανά και ξανά!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Σερβίρει: 5

Συστατικά:

20 g  Herbalife Nutrition Personalized Protein Powder
125 g ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά (μην χρησιμοποιείτε κανονικό γιαούρτι)
4 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές της σούπας νερό
30 g απλό αλεύρι
55 g κατεψυγμένο σπανάκι (απαγωμένο) 
2 κουταλιές της σούπας λευκοί σπόροι chia
1 κουταλιά αλάτι 

Μέθοδος:
1. Βάλτε το γιαούρτι, τα ασπράδια και το νερό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Προσθέστε αλεύρι, Herbalife Nutrition Personalized Protein Powder, σπανάκι, σπόρους chia και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή του χυλού για τηγανίτες. *

2. Ψεκάστε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με αντικολλητικό τηγάνι σπρέι (ή σκουπίστε με λίγο λάδι). Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

3. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας κουρκούτι και απλώνουμε γρήγορα (και πολύ απαλά) το κουρκούτι με το πίσω μέρος μιας μεταλλικής κουτάλας σε κύκλο 5-6”. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Γυρίστε απαλά και μαγειρέψτε μέχρι την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

4. Όταν και οι δύο πλευρές ροδίσουν, τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί ή σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε το να κρυώσει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με το υπόλοιπο κουρκούτι και ψεκάστε το τηγάνι με αντικολλητικό σπρέι, πριν ψήσετε μια νέα ομελέτα, για να μην κολλήσει.

*Οι σπόροι chia απορροφούν πολλά υγρά: ειδικά αν αφήσετε το μείγμα να καθίσει! Είναι καλύτερο να ετοιμάσετε το κουρκούτι αμέσως πριν φτιάξετε την ομελέτα. Αν το κουρκούτι γίνεται πιο πηχτό, όσο μαγειρεύετε, προσθέστε λίγο νερό για να χαλαρώσει. Χρησιμοποιήστε μία κουταλιά της σούπας τη φορά (προσέξτε να μην προσθέσετε πολύ) για να διατηρήσετε τη σύσταση σαν κουρκούτι για τηγανίτα. 

Διατροφική αξία ανά μερίδα*

Ενέργεια (Kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Υδατάνθρακες (g)

Ζάχαρη (g)

Φυτικές ίνες (g)

86

9.8

2.0

7.7

1.0

1.7

* Μόνο όταν παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος, το προϊόν μας παρέχει τα πλήρη θρεπτικά οφέλη που περιγράφονται σε αυτήν την ετικέτα. Να θυμάστε ότι εάν ένα προϊόν της Herbalife Nutrition χρησιμοποιείται σε μια θερμαινόμενη συνταγή, ορισμένα επίπεδα βιταμινών στο τελικό προϊόν ενδέχεται να μειωθούν σε σύγκριση με τις τιμές της ετικέτας.