Herbalife Nutrition, Άρθρα για υγιεινή ζωή

Ερωτήσεις-Απαντήσεις-Herbalife

Σταχυολόγησα μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τις πωλήσεις και το marketing της herbalife . Δεν θα μιλήσω για τα αποτελέσματα των ευχαριστημένων πελατών . Για αυτά μιλάνε οι ίδιοι .
Θα μιλήσω για μερικές ερωτήσεις που προκύπτουν και θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις . Όλα αυτά θα είναι αυθόρμητα ,μιλώντας πάντα σαν ανεξάρτητος συνεργάτης της herbalife .
Συνήθεις ερωτήσεις :

Α) Γιατί αναβάλλεις τη προσπάθεια ?

Μου έτυχε να επικοινωνήσω με πελάτισα για follow up . Μια εβδομάδα μετά τη παραλαβή των προϊόντων , δεν είχε αρχίσει καν τη προσπάθεια ,επικαλούμενη διάφορες αιτίες .Κάποιες είχαν λογική βάση ,κάποιες όχι .Αρχίστε το πρόγραμμα μόνο όταν είστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις και κυρίως ψυχολογικά.

Β) Γιατί δεν χάνω κιλά στο πρόγραμμα διαχείρησης βάρους ?

Κρίσιμη αυτή η ερώτηση .
Πιθανές αιτίες .
Είναι πιθανόν να μην έχεις το απαιτούμενο περίσευμα λίπους για να δουλέψει το πρόγραμμα. Αν ο δείκτης της σωματικής σου μάζας είναι κοντά στο φυσιολογικό ,τότε ακόμη και τα δυο κιλά φαντάζουν δύσκολα . Αν μάλιστα προέρχεσαι από πρόσφατη ανάλογη προσπάθεια διαχείρησης βάρους με αυτοσχέδιες ή όχι δίαιτες , τότε τα πράγματα περιπλέκονται περαιτέρω , διότι ο μεταβολισμός σου έχει επιβαρυνθεί και θέτει αυτόματα τον οργανισμό σου σε κατάσταση συντήρησης για να ανταπεξέλθει και να μην καταρεύσει .
Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να έχεις αρκετό λίπος ,αλλά να μην τηρείς σωστά το πρόγραμμα διαχείρησης βάρους της Herbalife . Αν στη διάρκεια του προγράμματος τρως στα κρυφά μπουγάτσες ,τυρόπιτες και πίτσες ,τότε μην περιμένεις να έχεις αποτέλεσμα .Χρειάζεται προσοχή και φυσικά μια προσπάθεια και μια επαφή με την φυσική άσκηση ,έστω και μετρίας έντασης .Επίσης ,κάποιες χρόνιες παθήσεις που συνδέονται με διαταραχές του θυροειδή αδένα για παράδειγμα, καθώς και η λήψη κορτιζονούχων φαρμάκων και γενικά η επιβάρυνση του οργανισμού με παράγοντες που δεν σχετίζονται άμεσα με τη κακή διατροφή ,είναι προφανές πως λειτουργούν ανασταλτικά και εμποδίζουν το θετικό αποτέλεσμα.
Αν τέλος ακολουθείς κατά γράμμα το πρόγραμμα σου για πάνω από ένα μήνα ,ασκείσαι ,αλλά και πάλι τίποτα ,τότε καλό είναι να ζητήσεις ιατρική βοήθεια  για εντοπισμό των πιθανών αιτιών (οργανικών ή μη ).

Γ) Γιατί κόλλησα ?

Πιθανοί λόγοι . Είναι πιθανόν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ,το οποίο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ,να μην συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό ο έλεγχος της διαχείρησης του βάρους . Ο μεταβολισμός μερικές φορές αμύνεται από μόνος του απέναντι στην αλλαγή που του δημιουργείς και αυτό το κάνει για να προστατεύσει τον οργανισμό σου επιβραδύνοντας για κάποιο διάστημα τις καύσεις . Σε αυτό το στάδιο μην απογοητευτείς .Συνέχισε κανονικά το ρυθμό σου και το πρόγραμμα σου .Επικοινώνησε μαζί μας για οδηγίες και λύση του θέματος ή ενδεχόμενες αλλαγές και προσθήκη και κάποιων άλλων προϊόντων.Μην ξεχνάτε το ακόλουθο : Tα κιλά τα πήρατε σε βάθος χρόνου , οπότε δείξτε και την ανάλογη υπομονή τώρα που θέλετε να απαλλαγείτε από αυτά !!  Επίσης . Μερικοι καταναλωτές των προϊόντων περιμένουν μεγάλα αποτελέσματα με μικρή προσπάθεια ,έχουν την απαίτηση σε ένα μήνα  να απαλλαγούν από το πολύχρoνο βάρος που μάζεψαν . Όσοι πέτυχαν να φτάσουν το στόχο τους , προέβησαν σε συστηματική (πολύμηνη ) και συνδυαστική χρησιμοποίηση των προϊόντων με επιμονή .

Γ2 ) Βλέπω μείωση πόντων και διαφορά στα ρούχα ,αλλά όχι στην ζυγαριά !
Απάντηση . Είσαι σε καλό δρόμο ! Το να βλέπεις τη διαφορά στα ρούχα σου είναι πιο σημαντικό και σίγουρα πιο άμεσο από αυτό που δείχνει η ζυγαριά σου . Μην ξεχνάς πως στη ζυγαριά μπορεί να αποτυπώνονται και υγρά που έχουν συσωρευτεί και επίσης με τη μυική μάζα που σιγά σιγά δημιουργούμε θα αργήσει κάπως να φανεί και στο ζύγισμα η αρχόμενη επιτυχία σου. Μην βιάζεσαι , το αποτέλεσμα θα φανεί σύντομα και στη ζυγαριά !

Δ) Είναι λιποτροπικά τα προϊόντα της herbalife ?

Είναι προϊόντα τα οποία υποκαθιστούν κάποια γεύματα της ημέρας και περιέχουν εξιδικευμένα συστατικά-αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών- ,τα οποία αποδεδειγμένα βοηθάνε στην επίτευξη του προσδοκώμενου αποτελέσματος . Λόγω του ότι είναι προϊόντα χαμηλής θερμιδικής αναλογίας ,βοηθούν αποτελεσματικά στη διαχείρηση του βάρους και έχουν πληρότητα πρωτείνης και όλων των θρεπτικών συστατικών .Με αυτόν τον τρόπο ,με την υποκατάσταση γευμάτων με ροφήματα χαμηλών θερμίδων πρωτείνης ,θα έρθει και το αποτέλεσμα που επιδιώκεις ,αρκεί φυσικά να βοηθήσεις και εσύ προς αυτή την κατεύθυνση .. Μπορείς να αντικαταστήσεις τις ανθυγιεινές σου συνήθειες με πιο υγιεινές !

. Ε) Να προσέχω τις θερμίδες που λαμβάνω ?
Απάντηση : Φυσικά . Μου είχε τηλεφωνήσει κάποτε ένας πελάτης και μου είχε πει πως κάπου άκουσε πως με τα προϊόντα της herbalife , μπορεί κάποιος να τρώει ότι θέλει και όλα θα δουλέψουν ρολόι . . Θέλει προσοχή ,χρειάζεται να ακολουθούμε σε μόνιμη βάση μια πιο υγιεινή φιλοσοφία στο τρόπο που διατρεφόμαστε .

Ζ ) Herbalife. Είναι δίαιτα ή αδυνάτισμα ?

Είναι διαχείρηση και έλεγχος του βάρους . Ποια είναι η διαφορά θα πουν μερικοί . Η δίαιτα συνήθως μας φέρνει στο μυαλό την στέρηση και την πείνα . Αυτήν είναι η αλήθεια . Το δε αδυνάτισμα ,μας παραπέμπει σε τηλεοπτικά και όχι μόνο πυροτεχνήματα πολυ-διαφημιζόμενων σκευασμάτων που υπόσχονται σώμα μοντέλου σε λίγες μέρες . Εμείς λέμε διαχείρηση και έλεγχο του βάρους σε βάθος χρόνου και με μόνιμα αποτελέσματα . Όσοι αντιληφθούν αυτήν την διαφορά είναι ένα βήμα πριν τη σωστή απόφαση . Δείτε τα δοκιμασμένα προγράμματα μας για τον έλεγχο του βάρους !!

Η) Όλες οι θερμίδες είναι ίδιες ?

Δίνουμε τη κρίσιμη απάντηση για τις θερμίδες .
Τυπικά ,σαν μετρήσιμο μέγεθος είναι ίδιες . Όμως στη πράξη υπάρχουν κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες ,που δεν είναι και τόσο γνωστές.
Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα . 220 θερμίδες από το ρόφημα formula 1 της herbalife και 220 θερμίδες από ένα συνηθισμένο υδατανθρακούχο τρόφιμο υψηλού γλυκαιμικού δείκτη .
Να τι συμβαίνει στον οργανισμό μας . Με το υδατανθρακούχο τρόφιμο ,ο οργανισμός εκρίνει ινσουλίνη για να ανταπεξέλθει στην αύξηση του σακχάρου . Η ινσουλίνη λειτουργώντας σαν ορμόνη λιπο-αποθήκευσης οδηγεί τα σάκχαρα στα λιποκύτταρα τα οποία και τα διογκώνει . Το σάκχαρο σε λίγη ώρα θα έχει πέσει πάλι στον οργανισμό και ο εγκέφαλος θα δώσει σήμα για λήψη νέων υδατανθράκων (ένας φαύλος κύκλος δηλαδή ).
Αντίθετα με την λήψη του πρωτεινούχου ροφήματος της herbalife και γενικότερα πρωτεινών , αποφεύγουμε τη προαναφερθείσα κατάσταση , το σάκχαρο παραμένει σταθερό στο αίμα και το κυριότερο επιτυγχάνουμε τη δημιουργία άπαχης μυικής μάζας .Όση περισσότερη μυική μάζα έχουμε ,τόσες περισσότερες θερμίδες θα κάψουμε ακόμη και σε ανάπαυση .

Θ )  Είναι ακριβά .

Συνήθης αναφορά από μερικούς . Σημασία έχει με ποια προιόντα τα συγκρίνουμε . Αν τα συγκρίνουμε με αυτά που   αγοράζουμε στη λαική αγορά , τότε ίσως μας φαίνονται ακριβά .Όμως η πραγματικότητα είναι πως για τη δουλειά που κάνουν , για το αποτέλεσμα που έχουν , για την κορυφαία ποιότητα τους και την επιστημονική τους προετοιμασία , ασφαλώς και δεν είναι ακριβά . Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για εξιδικευμένα προιόντα υψηλής βιολογικής αξίας και επιστημονικής μελέτης . Και όπως έχουμε αναφέρει τα προιόντα χρησιμοποιούνται για πολλές ημέρες . Πχ το ρόφημα formula 1 έχει 21 μερίδες . Πρακτικά αν διαιρέσετε το μέσο πακέτο του μήνα ( δηλαδή κατά προσέγγιση δυο ροφήματα και ένα κουτί φυτικές ίνες δια του 30)  ,τότε το ημερήσιο κόστος είναι χαμηλό ,απομένει μόνο να κόψετε τις ανθυγιεινές συνήθειες της ημέρας και το κόστος ισοσκελίζεται .

Ι ) Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ..

Είχα πολύ πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία για άλλο θέμα με  μια κυρία και κάποια στιγμή ήρθε η κουβέντα και στα herbalife . « Δεν έχω καλή γνώμη  » μου είπε » Σεβαστό της απαντάω , θέλετε να μου το εξηγήσετε ? Μου λεει « αν δεν κλείσεις το στόμα δεν χάνεις κιλά    » , . Άρα μου λέει ,αν « κλείσεις το στόμα » (δεν τρως δηλαδη ) θα χάσεις βάρος  και δεν χρειάζονται τα προιόντα αυτά ….Και εγώ της λέω . Δοκιμάστε για τρεις ημέρες να κλείσετε το στόμα ή να κάνετε ραγδαία μείωση των θερμίδων που λαμβάνετε . Σε μερικές ημέρες ,θα έχετε χάσει (ίσως) 2 ψεύτικα κιλά  γιατί αυτό που θα δείξει η ζυγαριά θα είναι μόνο κάποια υγρά που έχετε χάσει και τίποτα άλλο . Αντίθετα δεν θα έχετε χάσει καθόλου λίπος και είναι βέβαιο πως πολύ γρήγορα ο οργανισμός θα καταρεύσει και θα καταφύγετε πάλι σε υπερ-θερμιδική κατανάλωση τροφών .Άρα δεν είναι μόνο να κλείσουμε το στόμα όπως  λέει η κυρία, αλλά να τρώμε τις σωστές τροφές με προγραμματισμό και συνέπεια χωρίς να στερούμαστε ….Τα προιόντα της Herbalife Nutrition έχουν μελετηθεί για να εφοδιάζουν τον οργανισμό με πρωτείνες , χωρίς την πρωτείνη δεν υπάρχει αποτέλεσμα , είναι πλήρη γεύματα χαμηλών θερμίδων με όλες τις βιταμίνες και μέταλλα ,με αυτόν τον τρόπο δεν πεινάμε ,δημιουργούμε φυσιολογικό κορεσμό στον οργανισμό χωρίς στερήσεις και έτσι το αποτέλεσμα έρχεται φυσιολογικά και σταθερά  και παράλληλα , μετατρέποντας  το λίπος σε μυικό ιστό, καίμε περισσότερες θερμίδες ακόμη και στην ανάπαυση . Όλα αυτά βέβαια σε συνδυσμό με μια ισσοροπημένη διατροφή και μια στοιχειώδη επαφή με την κίνηση , κατά προτίμηση περπάτημα και ελαφριές ασκήσεις αντίστασης με βαράκια .

 

Κ ) Θα έχω αποτέλεσμα ?

Είναι στο χέρι σας . Στατιστικά και μόνο , θα έχετε αποτέλεσμα . Αρκεί να καταβάλλετε και εσείς μια μικρή προσπάθεια και να προσέχετε γενικότερα τη διατροφή σας .

ΙΝDEPENDENT DISTRIBUTOR HERBALIFE NUTRITION

Ανεξάρτητος Συνεργάτης HERBALIFE NUTRITION.

Δημήτριος Μίσσιος

Phone: 6942202514