Ειδήσεις, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

7 εκπληκτικές χρήσεις για την Αλόη Βέρα

Το τζελ αλόη βέρα είναι ευρέως γνωστό ότι ανακουφίζει από το ηλιακό έγκαυμα και βοηθά στην επούλωση πληγών. Γνωρίζατε όμως ότι το αγαπημένο σας φυτό σε γλάστρες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα από την ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα και τη διακόσμηση του σπιτιού;

Το παχύφυτο έχει μακρά ιστορία που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, που χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο. Το φυτό προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και τα Κανάρια Νησιά. Σήμερα, η αλόη βέρα καλλιεργείται σε τροπικά κλίματα παγκοσμίως. Από την ανακούφιση από την καούρα έως την πιθανή επιβράδυνση της εξάπλωσης του καρκίνου του μαστού, οι ερευνητές μόλις αρχίζουν να ξεκλειδώνουν τα οφέλη αυτού του καθολικού φυτού και των πολλών υποπροϊόντων του.

Ανακούφιση από την καούρα
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) είναι μια πεπτική διαταραχή που συχνά οδηγεί σε καούρα. Μια ανασκόπηση του 2010 έδειξε ότι η κατανάλωση 1 έως 3 ουγγιών γέλης αλόης κατά το γεύμα θα μπορούσε να μειώσει τη σοβαρότητα της GERD. Μπορεί επίσης να διευκολύνει άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την πέψη. Η χαμηλή τοξικότητα του φυτού το καθιστά ασφαλές και απαλό φάρμακο για την καούρα.

Διατηρώντας τα προϊόντα φρέσκα
Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο από το Cambridge University Press εξέτασε τα φυτά τομάτας επικαλυμμένα με γέλη αλόης. Η έκθεση έδειξε ότι η επικάλυψη εμπόδισε επιτυχώς την ανάπτυξη πολλών τύπων επιβλαβών βακτηρίων στα λαχανικά. Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν σε διαφορετική μελέτη με τα μήλα. Αυτό σημαίνει ότι το τζελ αλόης θα μπορούσε να βοηθήσει τα φρούτα και τα λαχανικά να παραμείνουν φρέσκα και να εξαλείψει την ανάγκη για επικίνδυνα χημικά που θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων.

Αγοράστε τζελ αλόης
Μια εναλλακτική λύση στο στοματικό διάλυμα. Σε μια μελέτη του 2014, η αξιόπιστη πηγή που δημοσιεύθηκε στο Ethiopian Journal of Health Sciences, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα αλόης βέρα είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τα στοματικά διαλύματα με βάση χημικά. Τα φυσικά συστατικά του φυτού, που περιλαμβάνουν μια υγιή δόση βιταμίνης C, μπορούν να μπλοκάρουν την πλάκα. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει εάν έχετε αιμορραγία ή πρησμένα ούλα.

Μείωση του σακχάρου στο αίμα σας
Η κατάποση δύο κουταλιών της σούπας χυμού αλόης βέρα την ημέρα μπορεί να προκαλέσει μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η αλόη βέρα μπορεί να έχει μέλλον στη θεραπεία του διαβήτη. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν από μια άλλη μελέτη. Αξιόπιστη πηγή που δημοσιεύθηκε στο Phytotherapy Research που χρησιμοποιούσε εκχύλισμα πολτού.

Αγοράστε χυμό αλόης βέρα
Όμως, τα άτομα με διαβήτη, που λαμβάνουν φάρμακα για τη μείωση της γλυκόζης, πρέπει να προσέχουν όταν καταναλώνουν αλόη βέρα. Ο χυμός μαζί με τα φάρμακα για τον διαβήτη θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν τον αριθμό γλυκόζης σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ένα φυσικό καθαρτικό
Η αλόη βέρα θεωρείται φυσικό καθαρτικό. Μερικές μελέτες έχουν εξετάσει τα οφέλη του παχύφυτου για την ενίσχυση της πέψης. Τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι ανάμεικτα.

Μια ομάδα από Νιγηριανούς επιστήμονες διεξήγαγαν μια μελέτη σε αρουραίους και διαπίστωσαν ότι το τζελ που κατασκευάζεται από τυπικά φυτά εσωτερικού χώρου αλόης βέρα ήταν ικανό να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα. Αλλά μια άλλη μελέτη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας εξέτασε την κατανάλωση εκχυλίσματος αλόης βέρα. Αυτά τα ευρήματα αποκάλυψαν ανάπτυξη όγκου στο παχύ έντερο των εργαστηριακών αρουραίων.

Το 2002, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. απαιτούσε την απομάκρυνση όλων των εξωχρηματιστηριακών προϊόντων καθαρής αλόης από την αγορά των Η.Π.Α.

Η κλινική Mayo συνιστά ότι η αλόη βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας, αλλά με φειδώ. Συμβουλεύουν ότι αρκεί μια δόση από 0,04 έως 0,17 γραμμάρια αποξηραμένου χυμού.

Εάν έχετε νόσο του Crohn, κολίτιδα ή αιμορροΐδες, δεν πρέπει να καταναλώνετε αλόη βέρα. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κοιλιακές κράμπες και διάρροια. Θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε αλόη βέρα εάν παίρνετε άλλα φάρμακα. Μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει τα φάρμακα.

Φροντίδα του δέρματος
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό και ενυδατωμένο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το φυτό ευδοκιμεί σε ξηρά, ασταθή κλίματα. Για να επιβιώσει από τις σκληρές συνθήκες, τα φύλλα του φυτού αποθηκεύουν νερό. Αυτά τα πυκνά φύλλα νερού, σε συνδυασμό με ειδικές φυτικές ενώσεις που ονομάζονται σύνθετοι υδατάνθρακες, το καθιστούν αποτελεσματικό ενυδατικό προσώπου και ανακούφιση από τον πόνο.

Δυνατότητα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Συμπληρωματική και Εναλλακτική Ιατρική με βάση τα στοιχεία εξέτασε τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης emodin, μιας ένωσης στα φύλλα του φυτού. Οι συγγραφείς προτείνουν ότι το παχύφυτο δείχνει δυνατό να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για την περαιτέρω προώθηση αυτής της θεωρίας.