Herbalife Nutrition, Άρθρα για υγιεινή ζωή, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Βελτιώστε τις Διατροφικές σας Επιλογές Εστιάζοντας σε Θρεπτικά Πυκνές Τροφές!!!

Ο στόχος μας στην Herbalife είναι να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο μέσω της σωστής διατροφής. Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να ισορροπήσουμε τη σωστή διατροφή με το να πάμε τα παιδιά στο σχολείο, να φύγουμε βιαστικοί για τη δουλειά και με όλο το στρες της ημέρας, αλλά είναι ουσιώδους σημασίας. Και δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο.

Στην πραγματικότητα είναι σχετικά απλό: σκεφτείτε, “ισορροπία”.

Με κάθε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, σας δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσετε τη διατροφή σας με ένα καλά ισορροπημένο γεύμα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να διασφαλίσετε ότι οι θερμίδες που καταναλώνετε είναι γεμάτες με τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε για αναπλήρωση και αποκατάσταση – μια έννοια που είναι γνωστή ως “θρεπτική πυκνότητα”.
Η θρεπτική πυκνότητα είναι μια έννοια άγνωστη για τους περισσότερους και αποτελεί την αναλογία των θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τις θερμίδες μια τροφής.
(θερμιδική πυκνότητα= μικροθρεπτικά συστατικά/ θερμίδες)

Με λίγα λόγια στοχεύει σε τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και ταυτόχρονα χαμηλά σε θερμίδες όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Δίνει λοιπόν, μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα και στην αξία των τροφίμων για τον οργανισμό, παρά στη θερμιδική τους αξία και μόνο.

Υπάρχει ολόκληρο κίνημα πίσω από τις θρεπτικά πυκνές τροφές. Το σκεπτικό αυτής της θεωρίας δε βασίζεται σε περιορισμούς πχ. του λίπους, της ζάχαρης, της γλουτένης κλπ. αλλά στην τόνωση και ενίσχυση του οργανισμού με όσο περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία γίνεται με την πρόσληψη των λιγότερων δυνατών θερμίδων.

Προσλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά ο οργανισμός και ο μεταβολισμός λειτουργούν καλύτερα. Καθώς μάλιστα οι θρεπτικά πυκνές τροφές περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, επιτυγχάνεται και ο απαιτούμενος κορεσμός.

Ιδανικά η διατροφή σας θα αποτελείται κυρίως από θρεπτικά πυκνές τρόφές με λιγότερες θερμιδικά πυκνές τροφές – όπως τα λίπη και τα γλυκά – που είναι υψηλά σε θερμίδες σε σχέση με τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν.

Τα σέικ υποκατάστασης γεύματος Formula 1 της Herbalife περιέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που θα λαμβάνατε από ένα καλά ισορροπημένο γεύμα. Η πρωτεΐνη, οι υδατάνθρακες, τα λιπαρά και οι βιταμίνες είναι όλα επιλεγμένα για να υποστηρίζουν τον έλεγχο του βάρους συνδυάζοντας την υπέροχη γεύση με την υγιεινή διατροφή. Στο Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Formula 1 χρησιμοποιούμε απομονωμένη πρωτεΐνη σόγιας. Είναι μια εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας, φυτική πρωτεΐνη που καλλιεργείται σε αγροκτήματα τα οποία παρακολουθούμε και επισκεπτόμαστε. Κάθε θερμίδα που λαμβάνετε σε ένα από αυτά τα σέικ είναι φορτωμένη με θρεπτικά στοιχεία. Τα υποκατάστατα γευμάτων σε μορφή ροφημάτων μπορούν να προσαρμόζονται για να ανταποκρίνονται στις διάφορες γευστικές προτιμήσεις και να αναμιγνύονται με τα αγαπημένα σας φρούτα ή λαχανικά για να ανταποκρίνεστε στις καθημερινές σας ανάγκες.

Είτε πρόκειται για τον τρόπο που προμηθευόμαστε τις πρώτες ύλες από τα αγροκτήματα, είτε για τον τρόπο που παρασκευάζουμε τα προϊόντα, ή ακόμη για το πώς σας υποστηρίζουμε στον τρόπο χρήσης, η Herbalife Nutrition είναι αφοσιωμένη ολοκληρωτικά στο να βελτιώνει τη διατροφή των πελατών της.

********
Μεταφρασμένο άρθρο του John Agwunobi, M.D., M.B.A., M.P.H., chief health and nutrition officer, Herbalife Nutrition