Άρθρα για υγιεινή ζωή, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Τι Θα Πρέπει Να Σας Απασχολεί; Ο Αριθμός των Θερμίδων ή η Ποιότητα των Θερμίδων;

Φανταστείτε εσείς και ένας φίλος σας προσπαθείτε μαζί να χάσετε βάρος, και σας έχει δοθεί ένα περιθώριο να τρώτε, ας πούμε, 1,800 θερμίδες την ημέρα. Εσείς επιλέγετε να τρώτε λαχανικά, ολικής άλεσης τρόφιμα, άπαχο κρέας, κλπ σε αυτές τις θερμίδες. Ο φίλος σας από την άλλη επιλέγει να τρώει σάντουιτς, αναψυκτικά, κουλουράκια κλπ. Ποιος νομίζετε ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα μετά από 30 μέρες;
Η μέτρηση θερμίδων μόνο δεν είναι εγγυημένος τρόπος για να χάσετε βάρος. Χρειάζεται επίσης να προσέχετε από που προέρχονται αυτές οι θερμίδες. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να έχετε μια πλήρη, ισορροπημένη καθημερινή διατροφή, με θερμίδες από υγιή λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Στοχεύστε σε υγιεινές τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Με αυτό τον τρόπο, το σώμα σας θα έχει ενέργεια όλη την ημέρα και θα αποθηκεύσει μόνο ό,τι είναι απαραίτητο.
Από την άλλη, όταν λαμβάνετε πολλές θερμίδες από ζάχαρη, τα επίπεδα ινσουλίνης σας ανεβαίνουν κατακόρυφα, και όλη η έξτρα ζάχαρη μετατρέπεται σε λίπος. Οι 500 υγιεινές θερμίδες, από τρόφιμα όπως λαχανικά και ολικής άλεσης, θα έχουν τελείως διαφορετική επίπτωση στο σώμα σας σε σχέση με τις 500 θερμίδες από μια σοκολάτα ή ένα μεγάλο μπέργκερ.
Αν και η καταμέτρηση θερμίδων είναι ένα σημαντικό μέρος οποιουδήποτε προγράμματος ελέγχου βάρους, πάντα να έχετε στο μυαλό σας το εξής: ο στόχος σας δεν είναι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά να ζείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη ζωή. Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους μιας τέτοιας ζωής.