Συνταγές

Ζεστή και κρύα μηλόπιτα με παγωτό καφέ

Ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις καλύτερες φθινοπωρινές γεύσεις με αυτό το θρεπτικό αλλά νόστιμο επιδόρπιο. Η ενάρετη μηλόπιτά μας περιέχει την πλούσια σε φυτικές ίνες καλοσύνη του OAF, ενώ ο Παγωμένος Καφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και το F1 είναι τα αστέρια της παράστασης στην εύκολη συνταγή παγωτού μας. Συνολικά, είναι μια ευχάριστη απόλαυση με ελεγχόμενες θερμίδες!

 

Χορτοφάγος 

Σερβίρει:  8 

 

Συστατικά: 

Μηλόπιτα:

  • 2 μερίδες (52 γρ.) Κρέμα βανίλιας F1
  • 1 μερίδα (7g) OAF 
  • 1 μέτριο πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 αυγα 
  • 100 γραμμάρια μαλακό τυρί με χαμηλά λιπαρά (4% λιπαρά)
  • 30 g κεφίρ ή βουτυρόγαλα (χαμηλά λιπαρά 1%) 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη 

Παγωτό:

  • 240 ml ρόφημα αμυγδάλου
  • 2 μερίδες (44 γρ.) Παγωμένος καφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (HPIC)
  • 2 μερίδες (52g) F1 Café Latte 
  • 2 κουταλιές της σούπας άλειμμα αμυγδάλου

 

Μέθοδος:

Για την Apple Pie: 

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη μηλόπιτα (εκτός από το μήλο) και ανακατεύουμε καλά. 
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρωμένη φόρμα ελατηρίου 15 εκ. και γαρνίρουμε με τις φέτες μήλου. 
  3. Ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε πάνω από τα μήλα. 
  4. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. 

Για παγωτό:

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το παγωτό, στη συνέχεια μεταφέρουμε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και παγώνουμε για 2-3 ώρες. 
  2. Σερβίρουμε με την πίτα. 

 

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα*

Ενέργεια (Kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπη (g)

Υδατάνθρακες (g)

Φυτικές ίνες (g)

Ζάχαρη (g)

147

13

6

10

4

8

*Μία μερίδα παγωτού παρέχει περίπου 20 mg καφεΐνης. Μόνο όταν παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος, το προϊόν μας παρέχει τα πλήρη θρεπτικά οφέλη που περιγράφονται σε αυτήν την ετικέτα. Να θυμάστε ότι εάν ένα προϊόν της Herbalife Nutrition χρησιμοποιείται σε μια θερμαινόμενη συνταγή, ορισμένα επίπεδα βιταμινών στο τελικό προϊόν ενδέχεται να μειωθούν σε σύγκριση με τη δήλωση στην ετικέτα.