Herbalife Nutrition, Άρθρα για υγιεινή ζωή, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Δώστε ενέργεια στην προπόνησή σας!

                                                         Δώστε ενέργεια στην προπόνησή σας!

Τα κατάλληλα καύσιμα πριν από την προπόνησή σας μπορούν να σας βοηθήσουν να αποδώσετε τα μέγιστα, αλλά το κλειδί είναι να τρώτε τις σωστές τροφές τη σωστή στιγμή.

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια και προτιμώμενη πηγή ενέργειας για τους μυς κατά τη διάρκεια μέτριας έως υψηλής έντασης προπόνησης. Η περιορισμένη λήψη υδατανθράκων κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης και σκληρής προπόνησης μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να ελαττώσετε την ένταση [1] καθώς τα ανεπαρκή αποθέματα θα εξαντλήσουν την ενέργειά σας —ειδικά αν έχετε να φάτε από το προηγούμενο βράδυ. Είναι σημαντικό να καταναλώσετε ένα γεύμα ή ένα σνακ πριν από την άσκηση για να συνεχίσετε, ειδικά αν θέλετε να πιέσετε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο. Ορισμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά μπορεί επίσης να αποτρέψουν την πείνα κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Δεδομένου ότι οι υδατάνθρακες είναι τόσο σημαντικοί για τις μηχανές του σώματός σας, το γεύμα πριν από την προπόνηση θα πρέπει να είναι σχετικά πλούσιο σε υδατάνθρακες.  Συνιστάται στους αθλητές να καταναλώνουν 1-4 g υδατανθράκων ανά kg σωματικού βάρους πριν από την άσκηση [1]. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε εδώδιμες ίνες και λιπαρά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απορροφηθούν, επομένως είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε πριν από την προπόνησή σας[2, 3]. Οι πρωτεΐνες μπορούν να είναι ένα σημαντικό μέρος της διατροφής σας πριν από την προπόνηση, καθώς τα δομικά στοιχεία τους, δηλαδή τα αμινοξέα, είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας [4].  Δεν μπορούμε να παράγουμε αμινοξέα μόνοι μας, επομένως πρέπει να τα λαμβάνουμε από τις τροφές που τρώμε.

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ακόμα κι αν πεινάτε, είναι καλύτερο να αποφύγετε ένα μεγάλο γεύμα αμέσως πριν από την προπόνηση, καθώς θα σας κάνει να αισθάνεστε υπερβολικά χορτάτοι και θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή σας. [3]. Αντιθέτως, δοκιμάστε να καταναλώσετε το βασικό γεύμα της ημέρας μερικές ώρες πριν από την άσκηση ώστε ο οργανισμός σας να έχει αρκετό χρόνο για να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Η χρονική εξισορρόπηση της διατροφής σας πριν από την προπόνηση μπορεί να είναι δύσκολη. Αν και υπάρχουν οδηγίες, πρέπει πραγματικά να δοκιμάσετε για να μάθετε τι σας ταιριάζει καλύτερα και πότε.

Παραπομπές:

HERBALIFE24 ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ