Herbalife Nutrition, Άρθρα για υγιεινή ζωή, Ειδήσεις, Συνταγές, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Βελτιώστε τη Διατροφή σας!!!

Βελτιώστε τη Διατροφή σας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι το θεμέλιο για το καθένα από τα προϊοντικά μας προγράμματα. Επίσης, εκτός από τα προϊόντα Βασικής Διατροφής, υπάρχουν τα προϊόντα Ενέργειας & Τόνωσης, τα προϊόντα Στοχευμένης Διατροφής, αλλά και τα προϊόντα Εξωτερικής Διατροφής για την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Οι στόχοι και οι ανάγκες σας είναι μοναδικά για εσάς.

Το ταξίδι σας προς τα επιθυμητά αποτελέσματα ξεκινά με μια ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Αλλά πίσω από τα μόνιμα αποτελέσματα, υπάρχει η αφοσίωση και ένα πρόγραμμα που σας κρατάει δραστήριους, συγκεντρωμένους και υπό έλεγχο.

Το εικοσιτετράωρο πρόγραμμα της Herbalife Nutrition θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το βέλτιστο επίπεδο σε έξι διαφορετικούς διατροφολογικούς τομείς, που αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία σας. Οι λύσεις αυτές βασίζονται στις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και φτάνουν σε εσάς μέσω της εξατομικευμένης υποστήριξης των Ανεξάρτητων Συνεργατών της Herbalife Nutrition.

1. Πρωτεΐνη

Ένα απαραίτητο συστατικό για κάθε κύτταρο του σώματος, η πρωτεΐνη είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό που αποτελείται από 22 «δομικά στοιχεία» που ονομάζονται αμινοξέα. Οι πρωτεΐνες έχουν διαφορετικές λειτουργίες στο σώμα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση του μυϊκού συστήματος και της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Όταν δεν λαμβάνετε αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε μία ισορροπημένη διατροφή και να επιτύχετε τους στόχους σας. Στοχεύστε στην κατανάλωση έως 30% των ημερήσιων θερμίδων από πρωτεΐνη. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας απαιτεί περισσότερη πρωτεΐνη για την ανάπτυξη/διατήρηση των μυών και την προαγωγή της αποκατάστασης, οπότε να θυμάστε ότι η ανάγκη σε πρωτεΐνη μπορεί να διαφέρει.

2. Βιταμίνες & Μέταλλα

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για πολλές χημικές αντιδράσεις που πραγματοποιεί το σώμα σας κάθε μέρα. Πολλά μέταλλα, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στον οργανισμό.* Ωστόσο, ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται για να λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο και για το λόγο αυτό η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μία ισορροπημένη διατροφή προσφέρει τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, αλλά μπορεί να δυσκολευτείτε να λάβετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μόνο μέσω του φαγητού. Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών και μετάλλων μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τις  προσλαμβανόμενες ποσότητες αναφοράς για το καθένα στοιχείο, καθημερινά.

3. Υγιεινά Λιπαρά

Ο οργανισμός σας απαιτεί μικρές ποσότητες λιπαρών, ώστε να λειτουργεί φυσιολογικά, αλλά υπάρχει μία διαφορά μεταξύ εκείνων των λιπαρών που είναι ευεργετικά για εσάς και εκείνων που δεν είναι. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα (π.χ. πολυακόρεστα, όπως τα Ωμέγα-3) θεωρούνται καλύτερα για τον οργανισμό, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα*. Μία διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά (από επεξεργασμένα σνακ και τροφές ζωικής προέλευσης) μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης. Καθώς τα λιπαρά είναι μια πολύ συγκεντρωμένη πηγή θερμίδων, η Herbalife Nutrition συνιστά να λαμβάνετε έως και 30% των ημερήσιων θερμίδων σας από λιπαρά, με ιδιαίτερη έμφαση στη βελτιστοποίηση της πρόσληψης υγιεινών τύπων διατροφικών λιπαρών. Η τυπική Δυτική διατροφή παρέχει πολύ περισσότερα συνολικά λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά από όσα χρειαζόμαστε.

4. Εδώδιμες Ίνες

Οι εδώδιμες ίνες είναι ένας (δύσπεπτος) τύπος υδατανθράκων όπου διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην φυσιολογική πέψη1. Υπάρχουν 2 τύποι: διαλυτές και αδιάλυτες. Σε αντίθεση με άλλους σύνθετους υδατάνθρακες, οι εδώδιμες ίνες δεν μπορούν να απορροφηθούν από το πεπτικό σύστημα, οπότε το μεγαλύτερο μέρος περνάει άπεπτο μέσα από το μικρό έντερο, δημιουργώντας χόνδρους. Ως ο πιο σημαντικός διατροφικός παράγοντας για τη διατήρηση της φυσιολογικής γαστρεντερικής λειτουργίας1, οι ενήλικες θα πρέπει να στοχεύουν στην κατανάλωση 25g εδώδιμων ινών την ημέρα2. Όμως έρευνες αποδεικνύουν ότι σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, ο μέσος όρος της ποσότητας πρόσληψης εδώδιμων ινών είναι χαμηλότερος από το μισό της συνιστώμενης ποσότητας3. Εάν η τρέχουσα πρόσληψη εδώδιμων ινών είναι χαμηλή, αυξήστε σταδιακά την πρόσληψη σε εδώδιμες ίνες και καταναλώστε αρκετό νερό

5. Φυτοθρεπτικά Συστατικά

Οι χρωστικές ουσίες που δίνουν στα φρούτα και τα λαχανικά (καθώς και στα βότανα, τα μπαχαρικά ακόμη και σε μερικά δημητριακά ολικής αλέσεως) τα όμορφα χρώματα τους είναι φυσικές φυτικές ενώσεις γνωστές ως φυτοθρεπτικά συστατικά. Πολλά τρόφιμα τα οποία περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, περιέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία δρουνως αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή με τουλάχιστον 5 μερίδες πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να αποκομίσετε τα οφέλη των φυτοθρεπτικών συστατικών στο φαγητό σας. Όταν τα φρούτα, όπως τα κόκκινα μήλα, τα βατόμουρα, τα σταφύλια και τα πορτοκάλια τρώγονται μαζί, παρέχουν ένα πλουσιότερο μίγμα θρεπτικών συστατικών με αντιοξειδωτικά αποτελέσματα2. από ό,τι όταν θα τα καταναλώνατε μεμονωμένα. Επομένως, αναμίξτε τις σαλάτες και τις φρουτοσαλάτες σας.

6. Ενυδάτωση

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται κατά 60% από νερό και οι περισσότερες χημικές αντιδράσεις στο σώμα χρειάζονται νερό για τη διεξαγωγή τους. Το νερό επίσης συμβάλει στη διατήρηση της φυσιολογικής ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος και των φυσιολογικών σωματικών και γνωσιακών λειτουργιών.**  Οι περισσότερες χημικές αντιδράσεις του οργανισμού πραγματοποιούνται επίσης στο νερό.* Η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα, επομένως για να διατηρηθεί η φυσιολογική σωματική και γνωσιακή λειτουργία προσπαθήστε να λαμβάνετε τη συνιστώμενη ποσότητα υγρών, δηλαδή περίπου 2 λίτρα ημερησίως. Ιδανικά, αυτή θα προκύψει από το νερό, όμως ροφήματα, όπως οι χυμοί φρούτων και τα ροφήματα βοτάνων, επίσης υπολογίζονται στην ημερήσια πρόσληψη υγρών σας. Αξιοσημείωτο είναι ότι τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε νερό βοηθούν επίσης στην ενυδάτωσή σας. Βεβαιωθείτε πως αυξάνετε την πρόσληψη υγρών σας κατά τη διάρκεια άσκησης ή ζεστού καιρού για να αντικαταστήσετε τις απώλειες υγρών που έχετε μέσω της εφίδρωσης.*

Εδώδιμες Ίνες

1           Οι ίνες σπόρων βρώμης συμβάλλουν στην αύξηση του όγκου των κοπράνων.
2           EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition, and Allergies (NDA).EFSA Journal 2010; 8(3):1462.
3           Nutr Res Rev. 2017 Jul 5:1-42.
4           Περιέχει 0,1g από φυσικώς ευρισκόμενα σάκχαρα.

Φυτοθρεπτικά Συστατικά

                  1           Πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά περιέχουν Χαλκό, Μαγγάνιο, Ριβοφλαβίνη, Σελήνιο, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε και Ψευδάργυρο ή πολυφαινόλες ελαιόλαδου, τα οποία συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
                  2           Ο Χαλκός/ το Μαγγάνιο/ η Ριβοφλαβίνη/ το Σελήνιο/ η Βιταμίνη C/ η Βιταμίνη Ε/ ο Ψευδάργυρος συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Ενυδάτωση

            *          EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies. EFSA Journal 2010; 8(3):1459.
** Για να επιτευχθεί το ισχυριζόμενο αποτέλεσμα θα πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, από όλες τις πηγές, τουλάχιστον 2 λίτρα νερού.

γορά Προϊόντων