Άρθρα για υγιεινή ζωή, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

5 Aσκήσεις με καρέκλα για να δοκιμάσετε στο σπίτι!

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι. Ενσωματώστε μια καρέκλα στη γυμναστική σας, για νέες τεχνικές τόνωσης και ενδυνάμωσης του σώματος. Σας προτείνουμε 5 ασκήσεις με καρέκλα για να δοκιμάσετε στο σπίτι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η καθιστική ζωή επιβαρύνει το σώμα μας, τη στάση του αλλά και στο πόσο καλά νιώθουμε. Καθώς οι περισσότεροι από εμάς εργάζονται πλέον από το σπίτι ή δεν περνούν τόσο χρόνο στο γραφείο όσο στο παρελθόν, ίσως είναι δύσκολο να μείνουμε σε φόρμα και να γυμναστούμε όσο θα θέλαμε.

Βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε αυτές τις απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις ανάμεσα στις συναντήσεις σας, τα τηλεφωνήματα ή τις δουλειές σας, από την άνεση του σπιτιού σας.

Μίνι βυθίσεις τρικεφάλων:

Δυναμώστε τα μπράτσα σας με αυτή την απλή αλλά πολύ αποτελεσματική άσκηση! Τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη μιας καρέκλας με τα πόδια σε άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων. Μετακινήστε τους γλουτούς σας μπροστά από την καρέκλα και κρατήστε όρθιο τον κορμό με τα χέρια τεντωμένα. Λυγίστε αργά τους αγκώνες και κατεβάστε το σώμα σας όσο πιο χαμηλά μπορείτε, κρατώντας την πλάτη κοντά στην καρέκλα. Πιέστε με τα χέρια για να ανέβετε και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Κάντε 20 επαναλήψεις.

Εκτάσεις σε Υ

Αποκτήστε πιο δυνατούς ώμους και καλύτερη στάση σώματος με αυτή την άσκηση που μπορείτε να εκτελέσετε μέχρι και στο γραφείο. Καθίστε στην άκρη μιας καρέκλας και κρατήστε ένα βαράκι σε κάθε χέρι, με όρθιους τους ώμους, τις παλάμες προς τα εμπρός και τους αγκώνες κολλημένους στα πλευρά.

Τεντώστε τους βραχίονες προς τα πάνω και προς τα έξω, ώστε το σώμα να σχηματίζει το γράμμα Υ. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και κάντε 15-20 επαναλήψεις.

Σανίδα σε καρέκλα

Αποκτήστε γράμμωση και σφίξτε τους μύες του κορμού εκτελώντας αυτή την παραλλαγή της κλασικής σανίδας. Τοποθετήστε τους πήχεις σας σε μια καρέκλα με τα χέρια σας ενωμένα. Τεντώστε τα πόδια σας κρατώντας τα δάχτυλα των ποδιών στο έδαφος. Σφίξτε τους κοιλιακούς μύες ρουφώντας την κοιλιά σας προς τα μέσα. Φροντίστε να διατηρείτε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών, χωρίς να ανασηκώνετε ή να βυθίζετε τους γοφούς σας. Κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για 45 δευτερόλεπτα και μην ξεχνάτε να αναπνέετε!

Καθίσματα

Θέλετε πιο δυνατά πόδια και πιο σφιχτούς κοιλιακούς; Τα συγκεκριμένα καθίσματα θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε! Σταθείτε μπροστά σε μια καρέκλα. Τοποθετήστε το αριστερό πέλμα σας στην καρέκλα πίσω σας. Λυγίστε το γόνατο του δεξιού ποδιού έως ότου το αριστερό γόνατο αγγίξει σχεδόν το πάτωμα. Κρατήστε όρθια την πλάτη με τα χέρια στους γοφούς σας. Τεντώστε το δεξί πόδι και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Κάντε 20 επαναλήψεις. Αλλάξτε πόδι. Τοποθετήστε το δεξί πέλμα στην καρέκλα πίσω σας και κάντε την ίδια άσκηση 20 φορές.

Κοιλιακοί σε καρέκλα:

Οι ασκήσεις κοιλιακών είναι εξαιρετικός τρόπος να ενδυναμώσετε τον κορμό σας, τους καμπτήρες των ισχίων και τη μέση σας. Αρχικά ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα και τοποθετήστε τις γάμπες σας σε μια καρέκλα. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας και κρατήστε τους αγκώνες σας λυγισμένους με κατεύθυνση προς τα έξω. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, ρουφήξτε την κοιλιά σας προς τα μέσα και ανυψώστε το σώμα σας έως το ύψος των γοφών. Η ανύψωση πρέπει να γίνει σε μια απαλή και σταθερή κίνηση, διατηρώντας τις γάμπες και τα πέλματα στην καρέκλα. Κατεβείτε σιγά προς το πάτωμα επιστρέφοντας στην αρχική θέση. Κάντε 10 επαναλήψεις.