Άρθρα για υγιεινή ζωή, Ειδήσεις

4 Σημεία Που Πρέπει Να Λάβετε Υπόψη Όταν Αγοράζετε Συμπληρώματα Διατροφή!!!

M.S., NMD – Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ασφάλειας Καταναλωτών
Το να έχετε ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία και η ισορροπημένη διατροφή είναι βασικό συστατικό. Οι άνθρωποι αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο την ευθύνη και τον έλεγχο της διατροφής τους με τρόφιμα που δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και θρεπτικά.
Οι καταναλωτές αναζητούν επίσης ποιοτικά συμπληρώματα που προσθέτουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους, ενώ άλλοι μπορεί να ενδιαφέρονται για προϊόντα υποκατάστατα γεύματος για να επιτύχουν ένα υγιές βάρος ή να υποστηρίξουν τους έντονους ρυθμούς του υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής τους.
Αλλά με τόσα πολλά προϊόντα στην αγορά, υπάρχουν συχνά συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Πώς μπορούν οι καταναλωτές να αισθάνονται σίγουροι για τους ισχυρισμούς ενός προϊόντος, όταν φαινομενικά αξιόπιστες πηγές ειδήσεων έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις δηλώσεις;
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να είστε ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας σας:

1. Ελέγξτε τα συστατικά

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Euromonitor, οι καταναλωτές παίρνουν όλο και περισσότερο τα θέματα της ευεξίας στα χέρια τους: βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής, ειδικά εκείνα που είναι σχετικά με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, έχουν κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση. Ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία συμπληρωμάτων μπήκε στη διαδικασία να παρέχει περισσότερη πρόσβαση σε πληροφορίες και επικοινωνία.
Το πρώτο βήμα για να γίνετε ενημερωμένος καταναλωτής είναι να ελέγξετε τα συστατικά του προϊόντος. Κάντε κάποια έρευνα για να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και επίσης να δείτε τι λένε οι ειδικοί.
Εάν η επωνυμία διαθέτει FAQ (Συχνές Ερωτήσεις) ή Τμήμα Υποστήριξης Πελατών, μάθετε:
  1. Από που προέρχονται τα συστατικά
  2. Πώς κατασκευάζουν τα προϊόντα τους
  3. Εάν το προϊόν είναι συμβατό με κάποια ειδική κατάσταση υγείας που μπορεί να έχετε, τους διατροφικούς σας περιορισμούς ή άλλες προτιμήσεις.
  4. Εάν υπάρχουν πρόσθετα συστατικά που πρέπει να γνωρίζετε.

2. Αξιολογήστε τη Φήμη της Επωνυμίας

Η αγορά είναι γεμάτη με νέα προϊόντα διατροφής με εκπληκτικούς ισχυρισμούς που υπόσχονται συναρπαστικά αποτελέσματα. Πριν προσθέσετε ένα νέο προϊόν στη διατροφή σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε την εταιρεία από την οποία αγοράζετε.
Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:
  • Πόσο καιρό είναι η εταιρεία στην αγορά;
  • Διαθέτει μια αξιόπιστη ομάδα συμβούλων, όπως μια συμβουλευτική επιτροπή με επιστημονική υποστήριξη;
  • Πληρούν ή υπερβαίνουν τις προσδοκίες για τις τρέχουσες Καλές Πρακτικές Παρασκευής (cGMP);
  • Έχει γίνει η εταιρεία αποδέκτης βραβείων ή αναγνώρισης για την ποιότητα του προϊόντος, την έρευνα ή την εξυπηρέτηση πελατών;
  • Δίνουν στα προϊόντα τους εγγύηση;
Ενώ η δοκιμή νέων προϊόντων είναι εξαιρετική, είναι καλύτερο να εμπιστεύεστε προϊόντα από μια εταιρεία με μακρά ιστορία αποτελεσμάτων και με δέσμευση στα πρότυπα ποιότητας.

3. Να είστε επιφυλακτικοί και να κρίνετε σωστά τις πληροφορίες στο Διαδίκτυο

Εάν σπουδάζετε διατροφή, ή απλά είστε ένας δεινός αναγνώστης και λάτρης των άρθρων υγείας, ίσως έχετε διαπιστώσει ότι ορισμένες ερευνητικές μελέτες μπορεί να γίνονται εσκεμμένα με σκοπό να αποδείξουν μια θεωρία και να επιβεβαιώσουν την υπόθεση ότι τα συμπληρώματα διατροφής είτε δεν έχουν αποτελεσματικότητα, είτε μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία.
Παρόλο που είναι καλό να είμαστε σκεπτικοί, είναι επίσης καλό να θυμόμαστε ότι μερικές φορές κάποιοι ερευνητές έχουν προκατάληψη, η οποία μπορεί να είναι επιζήμια για τη φήμη ενός προϊόντος και να παραπληροφορεί τους καταναλωτές.
Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Στην περίπτωσή μας, όπως και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κλάδο τροφίμων, διατροφής ή συμπληρωμάτων, η Herbalife Nutrition δεν αποτελεί εξαίρεση από την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο.
Η ποιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε, επομένως διεξάγουμε τακτικά τις δικές μας ανεξάρτητες μελέτες για τα προϊόντα μας, και το 2013, καταρρίψαμε μια υπόθεση ότι οι ηπατοτοξίνες θα μπορούσαν να βρεθούν στα προϊόντα μας. Η μελέτη δεν βρήκε πειστικά στοιχεία για την αιτιότητα μεταξύ των προϊόντων διατροφής Herbalife και της ηπατικής νόσου.
Από το 2005 περισσότερες από 27 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει ανεξάρτητες έρευνες γι’ αυτόν τον ισχυρισμό και δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις για οποιαδήποτε σχέση με ηπατική νόσο. Για τους καταναλωτές, το ξεσκαρτάρισμα των προκαταλημμένων απόψεων και εσφαλμένων αναφορών είναι πολύ σημαντικό για να μάθουν την αλήθεια για τα προϊόντα.

4. Συγκρίνετε τις επιλογές σας

Είτε ψωνίζετε από κατάστημα λιανικής πώλησης ή από το διαδίκτυο, θα βρείτε πληθώρα διατροφικών προϊόντων που είναι εύκολο να τα καταναλώσετε στο σπίτι ή στο δρόμο: πρωτεϊνικά Shakes, υγιεινά σνακ και άλλα συμπληρώματα και ροφήματα.
Όταν επιλέγετε από μια τεράστια γκάμα επιλογών, αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε το επίπεδο δοκιμών της εταιρείας για τα συστατικά τους, τις επαληθεύσεις τρίτων μερών (όπως NSF και ISO) και τη διαφάνεια παρασκευής τους. Αυτές οι πηγές είναι πολύ σημαντικές για να διασφαλιστεί ότι τα συμπληρώματά σας, οι βιταμίνες και άλλα προϊόντα διατροφής δημιουργούνται με τη μέγιστη δυνατή προσοχή.
Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε την έρευνά σας. Ελέγξτε τα συστατικά. Διαβάστε τον ιστότοπο της εταιρείας και μάθετε πώς η εταιρεία φτιάχνει τα προϊόντα της. Κοιτάξτε για να δείτε αν μια εταιρεία διαθέτει αξιόπιστο συμβουλευτικό συμβούλιο και, τέλος, να γνωρίζετε ότι ακόμη και οι επιστημονικές μελέτες μπορεί να είναι προκαταλημμένες. Γίνετε ο σύμμαχος της υγείας σας και ζήστε την καλύτερη σας ζωή εφοδιασμένοι με αξιόπιστες πληροφορίες.
https://fit2go.gr/herbalife/herbalife-%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82/