Άρθρα για υγιεινή ζωή, ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Μάσκα βρωμίζει με το δέρμα σας; Σας έχουμε καλύψει! Οκτώβριος 2020

Το «νέο φυσιολογικό» έφερε μαζί του νέους κανόνες και συνήθειες που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν την υγεία μας και αυτή των άλλων. Όλοι εξακολουθούμε να συνηθίζουμε να φοράμε μάσκα, ένα σημαντικό μέτρο που φαίνεται εδώ να παραμείνει για το προβλέψιμο. Αλλά εάν αντιμετωπίζετε ερεθισμό του δέρματος, ξηρότητα ή ξεσπάσματα από αυτήν τη «νέα φυσιολογική» συνήθεια, διαβάστε παρακάτω. Έχουμε συγκεντρώσει τις κορυφαίες συμβουλές μας για τη διαχείριση και ακόμη και την αποφυγή προβλημάτων φροντίδας δέρματος που προκαλούνται από μάσκα.

Επιλέξτε τη σωστή μάσκα

Μια άνετη εφαρμογή και αναπνεύσιμο υλικό είναι μούστος. Δεν δημιουργούνται όλα τα υφάσματα ίσα: να θυμάστε ότι μερικές τεχνητές ίνες μπορούν να παγιδεύσουν τον ιδρώτα, να προκαλέσουν ερεθισμό και να προκαλέσουν ακμή. Τα φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι είναι πιο ευγενικά στο δέρμα επειδή βοηθούν στην απορρόφηση του ιδρώτα και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Εναλλακτικά και πλύνετε τακτικά τις μάσκες σας με απαλό απορρυπαντικό και αντιμικροβιακούς παράγοντες για την ελαχιστοποίηση των μικροβίων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων και ανακούφιση των ξεσπάσεων και των εκρήξεων του δέρματος.

Προετοιμάστε το δέρμα σας… Η 
ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ερεθισμού. Πριν φορέσετε τη μάσκα σας, καθαρίστε και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου με καταπραϋντικά συστατικά όπως το χαμομήλι * [DK1] και η αλόη βέρα [DK2] *. Αποφύγετε επίσης βαρύ μακιγιάζ με πόρους. Επιλέξτε καλλυντικά με βάση τα ορυκτά με συστατικά όπως το διοξείδιο του τιτανίου, το οποίο απορροφά λάδι στο δέρμα.

Τότε θεραπεύστε το δέρμα σας! 

Μετά από μια κουραστική μέρα φορώντας μάσκα, φροντίστε να περιποιηθείτε το δέρμα σας με απαλά, ενυδατικά προϊόντα που είναι απαλλαγμένα από ερεθιστικά όπως θειικά άλατα που αλλάζουν τη λιπιδική δομή του εξωτερικού στρώματος του δέρματος [DK3] * άνω επιδερμίδας. Καθαρίστε με νερό όχι πιο ζεστό από χλιαρό και τελειώστε με πιο ενυδατική κρέμα. Προστιθέμενα στοιχεία όπως αντιοξειδωτικά και αιθέρια έλαια βοηθούν στην αποκατάσταση και καταπραΰνει το δέρμα σας *. [DK4] 

Δοκιμάστε αυτό: 

Εάν αισθανθείτε υπερβολική ξηρότητα, ερεθισμό ή κνησμό, δοκιμάστε αυτήν την απαλή, ενυδατική μάσκα στο σπίτι, κατασκευασμένη από τρία απλά συστατικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας βρώμης
  • 2 κουταλιές της σούπας Herbal Aloe Soothing Gel
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Μαγειρέψτε το πλιγούρι βρώμης με 2 κουταλιές της σούπας νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε να κρυώσει λίγο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας Herbal Aloe Soothing Gel και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Όταν κρυώσει εντελώς, απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε το για 15 έως 20 λεπτά και μετά πλύνετε καλά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και απαλό καθαριστικό χωρίς θειικά άλατα.

* Srivastava JK et al. Χαμομήλι: Φυτικά φάρμακα του παρελθόντος με λαμπρό μέλλον. Έκθεση Mol Med. 2010 1 Νοεμβρίου 3 (6): 895–901.

* Maenthaisong R et al. Η αποτελεσματικότητα της αλόης βέρα που χρησιμοποιείται για την επούλωση πληγών εγκαυμάτων: μια συστηματική ανασκόπηση. Εγκαύματα. 2007 Σεπ. 33 (6): 713-8

* Yanase K και Hatta I. Διαταραχή της δομής των λιπιδίων του ανθρώπινου στρώματος κερατοειδούς από θειικό νάτριο. Int J Cosmet Sci. 2018 Φεβ. 40 (1): 44-49

* Lin TK et al. Αντιφλεγμονώδη και Επιδιόρθωση Φραγμών του Δέρματος της τοπικής εφαρμογής ορισμένων φυτικών ελαίων Int J Mol Sci. 2018 Ιαν. 19 (1): 70.

Πρόσθετο FAS. Αντιοξειδωτικά στη δερματολογία. Ένα Bras Dermatol. 2017 Μάιος-Ιούνιος 92 (3): 356–362.

 [DK1] Αναφορά: Srivastava JK et al. Χαμομήλι: Φυτικά φάρμακα του παρελθόντος με λαμπρό μέλλον. Έκθεση Mol Med. 2010 1 Νοεμβρίου 3 (6): 895–901.

 [DK2] Αναφορά: Maenthaisong R et al. Η αποτελεσματικότητα της αλόης βέρα που χρησιμοποιείται για την επούλωση πληγών εγκαυμάτων: μια συστηματική ανασκόπηση. Εγκαύματα. 2007 Σεπ. 33 (6): 713-8

 [DK3] Αναφορά: Yanase K και Hatta I. Διαταραχή της δομής των λιπιδίων του ανθρώπινου στρώματος κερατοειδούς από θειικό νάτριο δωδεκυλίου. Int J Cosmet Sci. 2018 Φεβ. 40 (1): 44-49

 [DK4] Αναφορές

Οι Lin TK et al. Αντιφλεγμονώδη και Επιδιόρθωση Φραγμών του Δέρματος της τοπικής εφαρμογής ορισμένων φυτικών ελαίων. Int J Mol Sci. 2018 Ιαν. 19 (1): 70.

Πρόσθετο FAS. Αντιοξειδωτικά στη δερματολογία. Ένα Bras Dermatol. 2017 Μάιος-Ιούνιος 92 (3): 356–362.