ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, Ειδήσεις

ΑΘΛΗΣΤΕ Ή ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ? (Ποια η διαφορά?)

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η φυσική δραστηριότητα είναι η κίνηση του σώματος που εμπεριέχει τη σύσπαση των μυών. Όλες οι δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα και εμπεριέχουν κίνηση, όπως το περπάτημα, η άρση διάφορων βαρών, το καθάρισμα και η κηπουρική, αποτελούν παραδείγματα φυσικής δραστηριότητας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν τουλάχιστον μερικές από τις φυσικές δραστηριότητες καθημερινά χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Για παράδειγμα, το μαγείρεμα ή τα ψώνια στο σουπερ μάρκετ αποτελούν μία βασική κίνηση.

Πιθανόν να το βρείτε ενδιαφέρον να καταγράψετε μία νοητή λίστα από μερικές από τις φυσικές δραστηριότητες που πραγματοποιείτε καθημερινά χωρίς συνήθως να το αντιλαμβάνεστε.

Ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλη ή πόσο σύντομη είναι η λίστα σας.

ΑΣΚΗΣΗ
Η άσκηση είναι μία συγκεκριμένη μορφή φυσικής δραστηριότητας που έχει σχεδιαστεί, έχει σκοπό και εκτελείται με την πρόθεση απόκτησης συγκεκριμένων μεταβολών στο σώμα, όπως ενδυνάμωση μυϊκής μάζας, αύξηση ευελιξίας ή καρδιαγγειακής λειτουργίας. Ο χορός, το κολύμπι, η ποδηλασία και το τρέξιμο είναι παραδείγματα άσκησης.

ΑΘΛΗΣΤΕ Ή ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ;
Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα σε αυτές τις δύο έννοιες, άρα ο καλύτερος τρόπος να καθορίσετε εάν είστε δραστήριος ή αθλήστε είναι να κάνετε το παρακάτω τεστ.

– Εάν μπορείτε να μιλήσετε εύκολα ενώ πραγματοποιείτε μία δραστηριότητα , απλά είστε δραστήριος.
– Εάν δυσκολεύεστε να συνομιλήσετε και δεν έχετε αναπνοή, τότε αθλήστε.

Έχει να κάνει με την ένταση της δραστηριότητας που θα καθορίσει τα οφέλη υγείας που θα κερδίσετε από την δραστηριότητα.

Πως να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης:

Αυξάνοντας την ποσότητα της φυσικής δραστηριότητας στη καθημερινή σας ζωή είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε το μονοπάτι προς έναν πιο υγιή, ευτυχισμένο και γεμάτο ενέργεια εαυτό. Αλλά εάν πραγματικά επιθυμείτε να αυξήσετε την ευεξία σας, θα χρειαστεί να ενσωματώσετε δομημένες πιο έντονες ασκήσεις στο πρόγραμμά σας για λίγες ημέρες την εβδομάδα.

Το σημαντικό για να έχετε μία υγιής, δραστήρια ζωή είναι να αντιμετωπίζετε τη κάθε ημέρα ξεχωριστά.

Και να προσπαθείτε να επιλέγετε δραστηριότητες που πραγματικά απολαμβάνετε! Με τον καιρό, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση και ίσως και την διάρκεια.

Να θυμάστε ότι το σώμα σας είναι μοναδικό και κατανοεί τις ανάγκες της υγείας σας (κι όχι τις ανάγκες του γείτονα), θα σας κρατήσει στο σωστό δρόμο ως προς την απόκτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Όποιος λοιπόν και αν είναι ο τρόπος ζωής σας αθλητής ή δραστήριος, σύμμαχος σας σε όλο αυτό το… ταξίδι είναι η Herbalife Nutrition και τα προϊόντα διατροφής της